diepgids04maandag

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Het gedoe van Trouw rond Calvijn en de zogeheten c-factor begint knap vervelend te worden. Eén keer is leuk en twee keer kan er ook nog mee door. Maar je kan de Verdieping de laatste maanden niet opslaan of het gaat wel weer over Calvijn. De redactie lijkt te denken dat ze een goudmijn heeft aangeboord. En dan nu het onderzoek van Joke van Saane: oude wijn in nieuwe zakken en bovendien nog zakken van slechte kwaliteit. In ieder geval vind ik de poeha van Trouw hierover totaal misplaatst.

Jacob F. Orlebeke emeritus hoogleraar biologische psychologie VU

Volgens een mededeling op de radio van hedenmorgen heeft de World Health Organisation (WHO) met een ’gul’ gebaar 2.4 miljoen anti-virale middelen beschikbaar gesteld aan de bewoners van ontwikkelingslanden. Het gaat om honderden miljoenen mensen verspreid over 72 landen. Deze mensen, die toch al zwaar worden getroffen door de kredietcrisis, zijn extra vatbaar gezien hun primitieve omstandigheden. Zo is schoon drinkwater er een ongekende luxe.

In ons land, met zijn ruim 16 miljoen inwoners, zijn 4 miljoen van deze middelen beschikbaar als de Mexicaanse griep hier onverhoopt zou toeslaan. Voor de 72 landen in de derde wereld is die 2.4 miljoen dan ook nog minder dan de bekende druppel. Het hemd blijkt toch altijd weer nader dan de rok.

Rinus van der Molen Purmerend

Op 30 april moeten we nooit meer Koninginnedag vieren. Voor enkelen is het de sterfdag van een geliefde en dan de hele dag vlaggen en muziek om je heen. Wat een pijn en verdriet voor honderden mensen. Mijn voorstel: maak van de verjaardag van prins Willem-Alexander, 27 april dus, een Oranjedag. Ter ere van de koningin, prins W. A. en Pieter van Vollenhoven.

Gré Dwarswaard Breezand

Hartelijk dank Trouw, voor het niet plaatsen van de gruwelijke foto’s uit Apeldoorn op de voorpagina. De ontzetting van de koninklijke familie geeft al duidelijk aan dat het een ontzettende gebeurtenis is geweest, precies zoals ik het ook heb gevoeld. Dat is de werkelijkheid, dat is de impact. Doordat de andere foto’s op een volgende pagina stonden kon ik zelf beslissen of ik die beelden ook wilde zien. Ze werden me niet opgedrongen en ik had de vrije keuze om zelf te bepalen of en wanneer ik die foto’s zou willen zien. Daarom lees ik Trouw.

Tineke Zomer Erica

Het ongeval/aanslag in Apeldoorn was te voorkomen geweest. Bij de recente Afganistan-top in Den Haag werden betonblokken langs de route geplaatst. Geen auto kon zo bij ze komen. Kennelijk houdt men dan wel rekening met het ergste.

Men heeft zich misschien bij de beveiliging van het evenement in Apeldoorn door de kneuterigheid van het geheel laten leiden en niet alle scenario’s overzien/bekeken. Dat kon dus beter en het zal voortaan ook wel zo gebeuren. Ik hoop dat in de toekomst de oranjefeesten op dezelfde, maar beter beveiligde manier gewoon doorgaan met een zichtbaar koningshuis.

Fred van Gunst Amsterdam

In Trouw van zaterdag staat een nieuwe NS-wandeling beschreven die loopt van Venlo naar het Duitse Kaldenkirchen. Het is een prachtige omgeving en ik kom er graag. In de inleiding vertelt Haro Hielkema dat nog steeds blauwe nonnen en roze zusters het straatbeeld van Steyl bepalen. Ik woon al jaren niet meer in Steyl-Tegelen, maar kom er regelmatig. De ’roze zusters’, een begrip in die omgeving, zijn slotzusters en volgens mij lopen ze nog steeds niet over straat. Je kunt ze wel ’bezichtigen’ in de kapel die zich aan de zijkant van het klooster bevindt.

Ria Thijssen Egmond-Binnen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden