diepgids03vrijdag

Verstandig om een prikje te halen zoals dit meisje in Helmond. ( FOTO ANP )

Het controleren van de belastingdienst op giften zou je als beledigend kunnen zien, zoals Mirjam Hommes dinsdag in Trouw, maar ook als het sluitend maken van een systeem. Stel, je hebt met veel moeite een treinkaartje gekocht, en de conducteur komt helemaal niet langs, daar is toch niks aan. Er is geen volk dat zo meelevend is met goede doelen als het Nederlandse. Leuk toch als je daar nu eens een keer mee te koop moet lopen.

Jan Tiemens Apeldoorn

In de Woensdaggids stond een prima en handig overzicht van de kosten van de pensioencrisis. Maar waarom zet Trouw daar zo’n rolbevestigende foto bij van golfende ouderen? Beeldredacteuren associëren ouderen helaas uitsluitend met eeuwige vakantievierders, die bij voorkeur op de golfbaan te vinden zijn. Dat beeld is aan vervanging toe.

Anjo Geluk Steenwijk

Heel goed dat het Christian Medical Fellowship vooral de jongens wil wijzen op de consequenties van hun gedrag, betreffende de verspreiding van baarmoederhalskanker (Trouw van zaterdag). Jongens en mannen worden inderdaad zeer onterecht veel te weinig bij dit probleem betrokken.

Maar moeten meiden daarom maar afzien van vaccinatie? Het lijkt mij buitengewoon lastig voor een meisje van 12 jaar om in te schatten dat zij in de toekomst altijd een (mannelijke) partner zal hebben die nooit een ander heeft gehad, en dat zijzelf altijd de eerste én laatste partner zal zijn. Bovendien zal hij nooit vreemd gaan, scheiden of vroegtijdig overlijden. Als ik een voorzichtig advies mag geven, zou ik niet iedere man 100 procent vertrouwen. Toch maar niet gewoon een prik halen?

Jan Atze Nicolai Leeuwarden

Als verontschuldiging voor het optreden tegen zeven onschuldige mensen, waarbij deuren werden ingetrapt en één persoon drie tanden verloor lijkt het zeggen van ’sorry’ mij wat mager.

Maar zelfs dit kon er niet af bij de Amsterdamse driehoek. Het zijn toch geen bankiers?

Het is jammer dat deze zeven geen brief hebben gekregen van de Amsterdamse driehoek met de verklaring hoe opgelucht men was over het feit van hun onschuld en waarin hun veel sterkte toegewenst werd na al het doorstane leed.

Het was zelfs het mooiste geweest als zo’n brief van de koningin of anders van de regering was gekomen. Dat zou niet alleen voor de zeven en andere zogenaamde allochtonen maar ook voor alle Nederlanders een signaal zijn geweest dat zij in ons land ’erbij’ horen.

Rudolf de Jong Castricum

Ik ben het volkomen eens met het Trouwcommentaar van vorige week over de palingvisserij. Tijdens mijn 40-jarig arbeidsleven heb ik veel te maken gehad met de visserij. In die tijd heb ik geleerd dat alleen een duidelijk (internationaal) overheidsbeleid kan leiden tot bescherming van de visstand. Convenanten zijn niet meer dan windowdressing. Gemaskeerde angst om te besturen.

Het enige, mij bekende, goed werkende convenant bestond een halve eeuw geleden in de mosselsector, maar dat was, hoewel bedoeld voor de lange termijn, ook effectief voor de belangen van deze sector op korte termijn.

C.W.L. Hollemans St. Jansteen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden