diepgids03dinsdag

Is de wereld van Barbie schone schijn? ( FOTO REUTERS)

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Het opiniestuk van hoogleraar Friso de Zeeuw over de vele regels die bouwplannen lam leggen (2 maart) spreekt mijn enorm aan. Het is nu de tijd om dit aan te pakken. Het is onverklaarbaar dat de regering nu niet adequaat maatregelen neemt.

Er zijn zaken die je juist nu moet aanpakken. Neem de aftrek van hypotheekrente. Binnen een week kan de politiek besluiten dat deze vervalt boven een bedrag van 500.000 euro. Daar heeft hooguit 5 procent van de bevolking last van. Een ander voorbeeld is de overdrachtsbelasting die we kunnen halveren. Het belangrijkste wat De Zeeuw stelt is dat de regelgeving terug gebracht wordt tot een werkbare situatie. Het is nu de tijd en de enige manier om uit de crisis te komen is door mouwen op te stropen en hard te gaan werken.

Gert Kroon Nieuw-vennep

Nu Barbie haar gouden jubileum viert, wordt haar imago als beautygirl weer eens extra opgepoetst (Trouw van zaterdag). Zij speelt nog steeds een belangrijke rol bij het creëren van een vrouwbeeld en het schoonheidsideaal voor meisjes over de hele wereld. De producent verkondigt bij tijd en wijle de sociale en morele opvoeding van kleine meisjes op het oog te hebben, maar in werkelijkheid gaat het om de miljardenwinst.

Meer dan in vijftig jaar schone schijn ben ik geïnteresseerd in de vraag hoe het is gesteld met de arbeidsomstandigheden van vrouwen in lagelonenlanden die Barbie in elkaar moeten zetten en hoe het de jonge meisjes vergaat die de mooie haren op Barbies hoofdje één voor één moeten implanteren, vaak ten koste van hun gezichtsvermogen.

Anja Oostenrijk Heemstede

De PVV wordt volgens Maurice de Hond de grootste partij als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. Dan kan Wilders dus minister-president van Nederland worden. Ik vraag me af of die Engelsen hem dan nog steeds de toegang tot hun land weigeren.

Richard Huizinga Amsterdam

Naar aanleiding van de vliegtuigcrash, werd zondag een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners die in de Haarlemmermeer onder de aanvliegroutes van Schiphol wonen. Ik voel me als inwoner van Aalsmeer ernstig gepasseerd. Nergens staan de woningen zo dicht op de landingsbaan als in Aalsmeer. Meten we de afstand van het neergekomen vliegtuig vanaf het begin van de Aalsmeerbaan, dan zou het toestel bovenop bewoond gebied zijn gevallen. Wanneer is de bewonersbijeenkomst voor ons?

Arjen Vos Aalsmeer

Woensdag publiceerde Trouw een lovend artikel over de maatschappelijke missie van Albert Heijn. De supermarktketen opent winkels in probleemwijken waar andere supermarkten zich verre van houden. Dat beleid is zeker lovenswaardig. Jammer dat Albert Heijn die maatschappelijke betrokkenheid niet uitbreidt tot zijn assortiment.

Nog steeds is het aandeel van biologische producten daarin minimaal. Het grootste deel is afkomstig van dieren uit de bio-industrie. Dat is geen kwestie van te weinig biologisch aanbod. Laat Albert Heijn tonen dat hij de maatschappelijke betrokkenheid serieus meent.

Hans Baaij directeur Stichting Varkens in Nood

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden