diepgids02dinsdag

Actievoerende kerkgangers in de kathedraal in Den Bosch. (FOTO ANP ) Beeld
Actievoerende kerkgangers in de kathedraal in Den Bosch. (FOTO ANP )

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

De kop boven de reportage over de kerkdienst in Den Bosch vermeldt dat tientallen kerkgangers wegliepen uit de kerk. Waren dat reguliere kerkgangers? Of homoactivisten die naar de Sint Jan gekomen waren om de kerkdienst te verstoren? De foto bij de reportage en het onderschrift daarbij vermelden dat er tientallen demonstranten opzichtig in de kerk aanwezig waren. De verslaggeefster schrijft over een provocerende preek, maar naar mijn oordeel moet dit soort waardeoordelen in een reportage vermeden worden; geef gewoon maar de feiten.

Piet Wolswinkel Driebergen

Geloven gaat niet over wie wel en wie niet, geloven gaat over liefde. Onvoorwaardelijke liefde. De liefde van God voor de mens en de liefde van de mens tot God en tot zijn medemens.

Jezus kende geen grenzen in zijn liefde, hoeren en tollenaars –allen waren zij welkom.

Mannen en vrouwen die in liefde samenleven en niemand kwetsen, zou dat niet mogen? Katholieke kerk, wat een beschamende vertoning. Je bent volkomen de weg kwijt, namelijk de weg van God en Zijn allesomvattende liefde!

Marianne JolinkLoenersloot

Een onbevredigende korte briefwisseling met bisschop Möller, inmiddels al weer jaren geleden, heeft mij als hetero-katholiek ertoe gebracht niet meer aan de communie deel te nemen. De in mijn ogen achterhaalde gedachte dat praktiserende homo’s in zonde zouden leven en van tafel worden geweerd heeft mij hiertoe gebracht. Ik vraag mij geregeld twee dingen af: is mijn houding nog steeds te verdedigen en zou het helpen als meer mensen hetzelfde zouden doen?

Aggie van der MeerBolsward

Het grijpt me aan als ik een homo of lesbienne boos uit de kerk zie lopen omdat een hostie wordt geweigerd. De kerk is een instituut dat vanaf je geboorte al een grote rol in je leven speelt. Het wordt een soort familie. Familie die de onvoorwaardelijke liefde van God voorleeft en van wie je onvoorwaardelijke liefde kunt verwachten. Als je dan te horen krijgt dat je niet goed bent zoals je bent, is dat een klap in je gezicht. De boze homo’s verwijten de kerk: ’ik krijg geen hostie’. Wat ze waarschijnlijk willen zeggen is: ’accepteer mij zoals ik ben’. Maar dan stel je je kwetsbaar op, met het gevaar dat je weer een dreun krijgt.

Richard StouthartBest

De krant schreef gisteren over de rassenkeuze van tomaten. ’Nederlands telers gaan weer voor kilo’s in plaats van kwaliteit’, waarschuwde de krant. Natuurlijk is er een smaakverschil tussen rassen. De zoetste wordt gauw als smakelijkste beschouwd. Zoet is verleidelijk. De fijnste smaak komt door het medium grond. In kassen op substraat zal dit nooit zijn te evenaren. Vergelijk het met druiven en de daarvan afkomstige wijn. Ook daarbij is de grond doorslaggevend voor kwaliteit en smaak.

Wil Braakman Schagen

Vrijdag, voorpagina: ’Weer 2 mensen overleden aan chronische Q-koorts’, met daarnaast een megafoto van een poging om 40.000 kaarsjes aan te steken. Voor de overleden mensen? Nee, voor de geruimde geiten. Wat is het volgende: een stille tocht misschien?

Harry van der KruitVeenendaal

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden