diepgids01vrijdag

ACTUALITEITEN

Netwerk Op 30 april 1909 kwam prinses Juliana ter wereld. Deze week zou de, in 2004 overleden, koningin 100 jaar oud zijn geworden. ’Netwerk’ spreekt met drie 100-jarigen over een eeuw van uitersten. Aan de hand van prachtige beelden van Juliana uit het Nationaal Archief, blikken de eeuwlingen Marinus van Erp, Gerarda van de Paal en pater Theo Rietveld terug op de verschillende fases uit hun leven (20.25 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Air Crash Investigation Vandaag start een nieuw seizoen van de serie ’Air Crash Investigation’, waarin schokkende vliegtuigrampen worden onderzocht. Dramatische reconstructies, archiefbeelden en ooggetuigeverslagen geven de fatale minuten realistisch weer. Iedere aflevering laat de kritieke momenten zien, waarin nauwgezette reconstructies zijn verweven met analyses.

De oorzaken van de ongelukken werden steeds zeer uitvoerig onderzocht en de fouten die daarbij werden gevonden, hebben geleid tot een aantal opzienbarende revoluties in de luchtvaartveiligheid.

Vandaag: Lockerbie. Op 21 december 1988 stijgt Pan Am vlucht 103 op van Heathrow Airport. Boven Lockerbie in Schotland gaat het mis. Er volgt een explosie en de wrakstukken vallen neer boven in het kleine dorpje. Alle 259 inzittenden en 11 mensen op de grond komen om het leven. De oorzaak van de ramp blijkt een bom te zijn. Wie heeft dit op zijn geweten? (22.00 uur, National Geographic Channel).

DOCUMENTAIRES

Een klasse apart - vijf jaar later Deze aflevering laat de discrepantie zien tussen de hulpbehoefte van de jongeren op de Kingmaschool en de daadwerkelijke hulpverlening die ze krijgen. Omdat deze jongeren met een verstandelijke beperking niet in een zorghokje zijn te plaatsen, vinden ze geen gehoor bij zorginstanties (19.50 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Comedytrain International Vanaf vandaag zendt de Vara elke week registraties uit van internationale cabaretiers die te gast waren bij theatercafé Toomler in Amsterdam, de thuisbasis van de comedians van Comedytrain (00.00 uur, Nederland 3).

REALITY

Man bijt hond Zelf groenten kweken is hip. Zelfs mevrouw Obama doet het. Iemand die al 80 jaar vol is van moestuinen is Anton Verlangen. Samen met rechterhand Mannus Niks slijt hij z’n dagen bij de Volkstuinvereniging (18.50 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden