diepggids09vrijdag

ACTUALITEITEN

Eénvandaag volgt Louis van Gaal op de dag van de boekpresentatie ’Biografie & Visie’ en probeert erachter te komen hoe hij van sportleraar uitgroeide tot een van Nederlands succesvolste trainers. Het boek van Van Gaal, die bekendstaat om zijn gespannen verhouding met de pers, gaat over zijn leven en zijn voetbalvisie. Ongebruikelijk openhartig geeft hij beschrijvingen van zijn jeugd en zijn carrière. Ook de ziekte en het sterven van zijn eerste vrouw Fernanda en zijn ideeën over voetbal komen aan de orde (Nederland 1, 18.15 uur).

INFORMATIEF

In Hella en de kleine sterke reus uit Nigeria reist presentatrice Hella van der Wijst met Nederlands bokskampioen Innocent Anyanwu naar zijn geboorteland Nigeria. Anyanwu kwam ooit als illegaal naar Nederland, maar is inmiddels Nederlands en ook Luxemburgs kampioen in de supervedergewichten (Nederland 2, 19.55 uur).

DOCUMENTAIRES

In de Amerikaanse documentairereeks Sin City Law staan vijf opmerkelijke moordprocessen in Las Vegas centraal. Zo wordt tijdens een vuurgevecht tussen twee bendes een negenjarig meisje door een verdwaalde kogel gedood (ARTE, 22.20 uur).

AMUSEMENT

De Tros tv show is op bezoek bij Jan Mulder in Oldambt, 40 kilometer ten noordoosten van de stad Groningen. Jan spreekt over zijn held Remco Campert, zijn ergernissen, zijn liefdesleven en het koninklijk huis „Ik ben tegen de monarchie, maar voor Beatrix, Máxima en Willem-Alexander. Dat zijn geweldige mensen.” (Nederland 1, 22.00 uur).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden