diep27zaterdag

The Story of Us

Belinda van de Graaf

Regie: Rob Reiner; VS, 1999. Met Rob Reiner en Rita Wilson. Net 5, 18.30-20.30 uur.

Rob Reiners poging om van een huwelijkscrisis een leuke romantische komedie te maken, moest wel stranden. Bij strijdende echtelieden Ben en Katie Jordan (Bruce Willis en Michelle Pfeiffer) is nauwelijks enige animositeit te bespeuren.

Enid

Regie: James Hawes; Engeland, 2009. Met Helena Bonham-Carter. BBC 1, 22.00-23.25 uur.

Biopic over de Engelse kinderboekenschrijfster Enid Blyton (1897-1968) die in Nederland vooral bekendheid kreeg door ’De Vijf’-boeken (’De Vijf en het Gestrande Goudschip’), en de boeken rond ’De Dolle Tweeling’.

Mean Streets

Regie: Martin Scorsese; VS, 1973. BBC 2, 00.30-02.20 uur.

Fascinerende gangsterfilm waarmee Martin Scorsese zich in 1973 vestigde als een van de interessantste Amerikaanse regisseurs van zijn tijd. Het losjes gestructureerde verhaal, dat in de straten van de New Yorkse wijk Little Italy speelt, draait om de tegengestelde karakters van de boeven Johnny Boy (Robert De Niro) en Charlie (Harvey Keitel). De laatste probeert zijn gangsterleven te verzoenen met zijn katholieke schuldbesef. Niet alleen voor de 31-jarige Scorsese, maar ook voor de 30-jarige De Niro en de 34-jarige Keitel betekende het misdaaddrama een belangrijke doorbraak.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden