diep22zaterdag

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

In haar column (Trouw, donderdag) meldt Elma Drayer hoe psycholoog Henk Noort pleit voor ’functionele preutsheid’ omdat hij helemaal van streek raakte van het decolleté van een damesbladjournaliste. Ook vrouwen kunnen van mannen geschokt raken. Daarom: voor de ’herenbladjournalist’ en alle andere mannen graag een wijde harembroek, zodat wij vrouwen niet meer hoeven te kijken naar wijdsbeens zittende mannen met uitzicht op hun geëtaleerde geslachtsdelen.

Zwanet Rebel-RebelZeist

’Het einde van de recessie is in zicht’ staat bovenaan de voorpagina van donderdag. Dat geeft hoop. Mogen we nu ook eindelijk verlost worden van de zwaar overbelichte berichtgeving over de verslaving van onze beschaving: beurzen en banken, winst en verlies, koersen en procenten, graaiers en draaiers geld, geld, geld.

John KraanHaarlem

Breedveld schrijft over de aanklacht die prins Willem-Alexander heeft ingediend tegen het ongewenst fotograferen van zijn kinderen. De ellende uit zijn eigen jeugd wil hij zijn kinderen besparen. Ik denk dat dat nog wel meegevallen is. Er staan zo veel ’hulptroepen’ om de prinsjes en prinsessen heen dat ze daar niet psychisch wat van over hebben gehouden. En dat is goed.

Dat hij als kind enorm er onder geleden heeft, kan ik niet begrijpen. Als men ziet wat er kort geleden gebeurd is in Apeldoorn, dan zeg ik: deze mensen hebben geleden en lijden nog steeds omdat geliefden van hen overleden en of invalide geraakt zijn door een feestdag als Koninginnedag.

H. van DaalEindhoven

Gedogen is precies het tegenovergestelde van tolerantie, zo stelt Sebastien Valkenberg in de krant van donderdag. Deze praktijk is wijdverbreid in de bv Nederland. De wet verbiedt iets maar de gezagsdragers en de handhavers staan het dan oogluikend toe. Maar wetgeving blijft altijd mensenwerk. Er kunnen zich nieuwe of onvoorziene situaties voordoen waarin het strikt handhaven van de wet volstrekt onredelijk is. Dan is gedogen in ons land gelukkig plicht, en betekent het onderscheid tussen een menselijke of een onmenselijke overheid. En ook de wetgever is soms niet bij machte maatschappelijke ontwikkelingen waterdicht te regelen. Zoals het gebruik van softdrugs. Maar die vorm van gedogen is natuurlijk op termijn niet vol te houden.

Gerrit van der MeijDen Haag

Wat heerlijk, er is weer een reguliere serie toneelavonden met topacteurs op tv. Maar, op één stuk na, worden die stukken allemaal pas om tien voor elf ’s avonds uitgezonden. Hoezo toneelavond? De avond is dan toch zo goed als voorbij? O, dan moet ik het maar opnemen. Maar daar heb ik de apparatuur niet voor in huis. De tv blijft dus uit op toneelavonden. Ik ga m’n nachtrust niet opofferen voor deze versie van heerlijk toneel. Jammer, dat wel.

Marijke van DijkLochem

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden