diep17zaterdag

Wat sportjournalist Henk Hoijtink in Trouw van eergisteren meldt over de steeds groter wordende kloof in de Europese voetbaltop is op vaderlands niveau al lang gaande.

Wat stelt sportief gezien onze eredivisie voor? Een paar grote clubs en daar omheen vele kleintjes, dieals ze al een keer een talent in huis hebben, dit moeten verkopen aan een grote club die in het licht van de competitie gezien hun concurrent is! Middenin de voorlaatste competitie zag de Amsterdamse elite kans om FC Groningen sportief gezien te amputeren, en afgelopen maand gebeurde dat bij FC Twente , dat is toch competitievervalsing pur sang? Ik ben er steeds weer verbaasd over dat deze ’eenheidsworst’ nog zoveel publiek trekt !

Ermelo Jaap Cornelissen

Anita Witzier begrijpt niets van de ophef over de uitverkiezing van een fragment met een verstandelijk gehandicapte uit de show van Paul de Leeuw tot ’Tv-moment van het jaar’. De argumentatie van de jury, waarvan Witzier voorzitter was, voor deze keuze is dat Paul zo goed met verstandelijk gehandicapten kan omgaan en de vreugde en het vakmanschap van ’t scherm afspatten. Met die argumentatie verwees de jury de uitzending van Peter R. de Vries met Joran van der Sloot naar de tweede plaats. Die uitzending had volgens Witzier toch al genoeg prijzen gekregen. Paul de Leeuw doet zijn show al ongeveer 25 jaar en is daar reeds alom voor geprezen. Het Tv-moment is geen oeuvreprijs.

Eerlijk is eerlijk, in manipuleren zijn ze bij de publieke omroep, die ook het tv-moment kiest, meesters.

Voor mij zou het tv-moment van ’t jaar zijn als de minister bij ’Nova’ verkondigt dat de subsidie aan de publieke omroep wordt stopgezet.

Frank Orlemans Tiel

Alom bezorgdheid over de omstreden uitspraken van de paus tijdens zijn kerstboodschap in 2008. Homofilie moet worden bestreden, aldus de kerkvader. Maar waar gaat het nu eigenlijk om, zou een modern politicus zeggen. De paus vindt gewoon op basis van zijn geloofsovertuiging dat homofilie niet in de scheppingsorde past. Maar hij zal heus niet met zijn staf een groepje ’hanghomo’s’ in elkaar gaan slaan op het St. Pietersplein.

Want dát is namelijk het grote probleem: de meningsvorming van het publiek die gepaard met agressiviteit, in passieve of actieve zin.

SP-kamerlid Van Bommel mag best tegen oorlog in Gaza zijn en de aanpak van Israël hierin. Maar het is jammer dat hij leuzen gaat schreeuwen in een demonstratie. De echte oorlog zit dáár waar mensen zich geen houding meer weten te geven en niet meer, door diplomatie en zelfbeheersing, kunnen bijdragen aan een leefbare samenleving.

Het échte respect voor de mening of overtuiging van de ander is ver te zoeken tegenwoordig...

Wim Stolk Kampen

De koopkracht is gestegen voor werknemers, onder andere doordat de WW-premie per 1 januari is afgeschaft. Dat is fijn voor de mensen die nu nog een baan hebben.

Voorspeld is dat er door de kredietcrisis een miljoen of meer werklozen bij zullen komen. Doordat in het verleden de hoogte en de duur van de WW zijn beperkt, dreigen de ontslagenen in grote armoede te vervallen. Wat de overheid met de ene hand geeft aan de werknemers die hun baan houden, pakt ze af van de ontslagen werknemers. Een gemiste kans van solidariteit.

Piet Bakx Tilburg

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden