diep07zaterdag

Dat leerlingen nu mondiger zijn hebben ze niet van hun leraren. Zoveel werd duidelijk uit het artikel over de slechte staat van de schoolgebouwen in Trouw van donderdag. Leraren vormen de meest meegaande beroepsgroep van ons land. Er werden voorbeelden gegeven van ernstige misstanden. De leraren deden er gelaten over. Daar erger ik me aan.

Haal de arbodienst erbij, ga elke dag met een klas naar het stadhuis, het liefst naar de burgemeesterskamer, om daar je lessen te geven, stuur alle administratieve verantwoording oningevuld terug, zeg tegen de inspectie dat ze kan ophoepelen zolang er schimmel in het lokaal staat. Mobiliseer ouders en plaatselijke pers. Peuters krijgen in Leersum les in de personeelskamer. Commentaar van de directeur: ’We zijn in gesprek met de gemeente. We komen er wel uit’. Waar valt over te praten? Ambtenaren en politici betalen zo’n extra lokaal niet uit eigen zak, al doen ze dat wel zo voorkomen. Wij leraren moeten onszelf meer gunnen.

Peter Kruijver, leraar Nederlands Andijk

Tot mijn verbijstering las ik gisteren op de voorpagina van de Verdieping dat de begroting ’overnieuw’ moet. In mijn tijd leerde ik dat het over moest of opnieuw. Overnieuw is een contaminatie. Wie moet zijn schoolgeld terughalen, Trouw of ik?

Teuntje Vos Vreeland

In Trouw van vrijdag zegt Ivo de Wijs, auteur van het Greenpeace jubileumboek ’Groene Vrede’: „Als je veel hamert sla je ook wel eens mis. Maar dankzij de Shellboycot van Greenpeace zijn daarna nooit meer olie- of gasplatforms in de Noordzee gedumpt”. Die opmerking impliceert dat er vóór de boycot wel olieplatforms zijn gedumpt en dat Shell van plan was de Brent Spar in de Noordzee te laten zinken. Twee fouten in één korte zin. Er zijn geen olieplatforms in de Noordzee afgezonken, voor noch na de Brent Spar-affaire. Het Shellplan was om de Brent Spar in een diep deel van de Atlantische Oceaan te laten verdwijnen. De Noordzee is nooit als dumpplaats overwogen. Hoeveel misgerichte hamerslagen mogen we in zijn boek verwachten?

P.A.C. de Ruiter Voorburg

Niets begrijp ik er meer van!

Minister Bos heeft de ING voor 40 miljard aan steun verleend. Bij diezelfde bank gaat men, van onze centen, gewoon door met het toekennen van bonussen voor bijna 1.000.000.000 euro. Wordt het niet tijd dat Bos namens ons alle bijna waardeloze, aandelen ING opkoopt en vervolgens alle bonusvangers de straat op schopt? Als ze dan na een jaar door het vangnet van Donner vallen, kunnen ze bij de gemeentereiniging aan de slag om zwerfvuil te verzamelen. Graaien kunnen ze toch al.

Jan Hendriksen Zelhem

Bernd Timmerman (Podium, vorige week vrijdag) heeft volkomen gelijk. De wijze waarop onze maatschappij met dieren omgaat, is verschrikkelijk. Miljoenen Nederlanders hebben een huisdier. Die weten heel goed dat hun dier gevoelens heeft als blijdschap en pijn. En ze weten heus wel, dat andere niet-huisdieren hetzelfde ervaren. Toch steken ze de kop in het zand voor een goedkoop stuk vlees uit de intensieve veehouderij of producten van bedrijven die pijnlijke dierproeven uitvoeren. Het is om razend te worden over zoveel welbewuste onverschilligheid! Het is jammer dat de inerte volksmassa zich wel druk maakt over gewelddadig dierenactivisme,maar niet de stem verheft tegen geweld dat honderden miljoenen dieren dagelijks ondergaan.

Marian Klokkers Tivenys (Spanje)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden