diep07maandag

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Als kritische lezer van uw gewaardeerde krant, verwacht ik de komende tijd een evenredige aandacht voor de misstanden in zake de praktijk van Jansen Steur, neuroloog te Enschede. Met evenredige aandacht bedoel ik de aandacht en ruimte in uw krant die werd besteed aan de zaak Sylvia Millecam.

Millecam had zelf een bewuste keuze gemaakt. De tientallen slachtoffers van Jansen Steur hebben, vertrouwend op de medische professionaliteit niet vrijwillig gekozen voor deze neuroloog. Zonder verwijsbrief komt de patiënt immers niet bij de neuroloog voor een consult. Gezien het grote aantal slachtoffers had ik een interview met één van de volwassen slachtoffers van de neuroloog, op zijn plaats gevonden.

Wilma Wijkmans-Mantingh Assen

Te mooi om waar te zijn is de kop ’Plezier in werk gaat boven geld’ op de voorpagina zaterdag. Mensen werken vooral om zich maatschappelijk nuttig te voelen, onder de mensen te komen en hun hersens te gebruiken. Een typisch upper- en middleclass verhaal, de gemiddelde lezer van Trouw zal zich er wellicht in herkennen.

Het siert de krant dat op de economiepagina een stuk staat over de droeve geschiedenis van de Turkse schoonmaker annex klokkenluider, die om rond te kunnen komen op Schiphol z’n rondjes draait van 55 uur per 5 dagen. Ook hij komt ’onder de mensen’, maar heeft van hen nogal wat te verduren. Is de kop op de voorpagina niet wat ongegeneerd generaliserend en, vooral, denigrerend voor de tallozen, allochtoon én autochtoon , die in dit land van de grote welvaart een ploeterend bestaan moeten leiden?

Jaap van Dijkhuizen Velp

Ik kan er niet over uit dat de Gerrit Kuiper (Podiumpagina van zaterdag) zichzelf gemarginaliseerd voelt na zijn 65ste. Als iemand zich afgeschreven en onnuttig voelt na zijn of haar pensionering dan heeft die persoon toch iets grandioos verkeerd begrepen van wat wij ’leven’ noemen. Leven alleen voor het betaalde werk en daar je voldoening uit halen komt mij erg arm voor, hoe rijk deze mens misschien ook is. Er bestaat toch ook nog zoiets als samenleving? Is Kuiper geen lid van verenigingen en clubs, waar hij een gewaardeerd lid van is, misschien zelfs bestuurslid?

Deze organisaties zitten te springen om mensen met tijd, met inzicht, mensen die zich willen inzetten voor de goede zaak, of voor ontspanning, voor de medemens, voor natuurverzorging en educatie. Kortom, onze samenleving schreeuwt om vrijwilligers met tijd.

Corrie Lagerweij Leusden

De foto op de voorpagina van vrijdag was Trouw onwaardig. Het toonde het moment waarop minister Verburg tijdens een vergadering in de Tweede Kamer onwel werd. Waarom moet dit op de voorpagina van de krant getoond worden? Het is voor de persoon in kwestie uiterst vervelend om op zo’n zwak moment gefotografeerd te worden, dat wil toch niemand?

Irene Mekel-de Wolf, Castricum

De heer Slagter, voorzitter van de VO-raad, schrijft vrijdag in Trouw dat het ministerie geen enkele reden heeft vooraf scholenfusies te toetsen. In Maasluis is een school vier maal gefuseerd. Dat betekende vier maal een nieuwe naam en nieuwe huisstijl voor alle aangesloten scholen. Op alle scholen werd al het bruikbare papier, en alles waar de schoolnaam op stond, weggegooid. Vier maal voerde men een dure campagne om de nieuwe naam te introduceren. Slagter is hét voorbeeld hoe het in het onderwijs toegaat: als leerling ben je slechts een product, als docent het laagste in de pikorde en als ouder lastig. Mijn stelling : er had veel eerder toezicht op de fusies moeten komen.

Marja Sonneveld-Spruijt Maassluis

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden