diep03zaterdag2009 opinie

Op Oudejaarsavond verwachtingsvol naar Youp van 't Hek gekeken. Direct aan het begin schoffeerde hij al heel goedkoop het uiterlijk van Geert Wilders. Daarop volgend smeerde hij stroop om de mond van alle Marokkanen, door hun onwil tot integratie en aanmoediging tot verdere islamisering van Nederland te vergoelijken met ’zijn historisch vergelijk’: Wij als christelijke imperialisten hebben duizend jaar geleden de ’Arabieren’ ons geloof te vuur en te zwaard opgedrongen!

Dus vond Youp het ’logisch’, dat de moslims nu ’hun geloof’ aan ons mochten opdringen! Hij was weer typisch links-populistisch bezig met, volgens de VARA-doctrine, ’links lullen en rechts zakken vullen!’

Ik ben toen maar naar een ander programma gaan kijken. VARA-Youp heeft voor mij volledig afgedaan!

F. de Vries Alphen a/d Rijn

Genietend van onze oudejaarstradities wilde ik ook dit jaar de oudejaarsconferences niet overslaan. Achteraf gezien, pure tijdsverspilling.

Dolf Janssen vervalt in de alom bekende VARA-humor waarvan we al jaren getuige zijn middels schijnhumoristen als Waas, Heerschop, en Lebbis. Links populistisch moralisme overgoten met puberale schoolkrantleukigheidjes. Voer voor de meelopers.

Of Youp van 't Hek die, behept met calvinistische kleingeestigheid, zijn eigen gedrag en afkomst goed wil praten door immer te schelden op mensen uit eigen kring. U weet wel, anderen beschuldigen van dingen die je zelf doet. O,o,o wat ben ik toch gewoon gebleven. Mijns inziens geen cabaretier maar een uitgesproken komediant.

En dan hebben we onze Guido Weijers nog, die, naarmate de avond vorderde, steeds scheler ging kijken van zijn eigen niet aflatende stroom ten gehore gebrachte flauwiteiten. Het had geen kwartier langer moeten duren of we hadden nog slechts het wit van zijn ogen kunnen zien.

Mijn voornemen: geen oudejaarsconferences meer.

Frank Orlemans Tiel

Al vanaf de eerste column in Trouw van mevrouw üzdemir verbaas en irriteer ik mij. Ik verbaas mij, dat een kwaliteitskrant als Trouw iemand stukjes laat fabriceren, die immer doorspekt zijn van anti-westerse commentaren. Het stukje van 30 december spande de kroon.

Het rookverbod is betuttelend, Verhagen de slechtste minister van Buitenlandse Zaken ooit, van de islam moet je afblijven, natuurlijk heeft Israël alles gedaan en ga zo maar door. Probeer dan tenminste te onderbouwen waarom je dat vindt. Zou er niet ergens een Arabische exponent van Ephimenco te vinden zijn?

René Stolk Rotterdam

Vanaf heden moeten kamers in verzorgingshuizen, om te beginnen in Drenthe, binnen drie dagen na overlijden van de bewoner leeg zijn. Waarom maakt een overheid dit noodzakelijk? Het getuigt van een groot gebrek aan respect voor een overledene en haar/zijn familie. Als nabestaanden heb je tijd, energie en concentratie nodig om alles te regelen voor de begrafenis of crematie. Ook kan er de wens zijn de overledene in eigen kamer op te baren zodat er gepast afscheid genomen kan worden. Nu moet je je onmiddellijk na overlijden bezig houden met ontruimen. Het is ten hemel schreiend!

Christine Hoijtink - de Leeuw Zwolle

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden