diep+uitgids27donderdag

ACTUALITEITEN

Netwerk In mei dit jaar werd de achtjarige Katja Leendertz ontvoerd vanaf het plein van haar school in Ede. Een onbekende man nam haar mee in een auto. De politie zette een Amber Alert in. Later bleek dat de ontvoerder van het meisje haar vader was. Paul Leendertz reisde met Katja via een omweg naar de VS. Opmerkelijk genoeg werd hij daarbij geholpen door de Amerikaanse overheid. Een rechter in dat land heeft de voogdij over Katja aan hem toegewezen. Een Nederlandse rechter wees enkele dagen na de ontvoering de voogdij toe aan Katja’s moeder. Er ontstond veel ophef over de ontvoering, maar Paul Leendertz is zich van geen kwaad bewust. In ’Netwerk’ vertelt hij over de ontvoering van zijn dochter (20.25 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Op reis met Van Rossem Het westen is het verhaal van de natte vervening; het gebaggerde en opgestookte land, wat nu nog in de vorm van langgerekte slootjes zo goed zichtbaar is. Maarten van Rossem vaart langs petgaten, oude vuilstortplaatsen en pestbosjes (19.50 uur, Nederland 2).

CULTUUR

De Gouden Notekraker Verslag van de 35ste uitreiking van ’De Gouden Notekraker’, een ereprijs die collega’s uit de muziek- en toneelwereld toekennen aan een acteur of muzikant. De genomineerden in de categorie muziek zijn Ilse de Lange, Room Eleven en Gordon. De kanshebbers in de categorie toneel zijn Carice van Houten, Hans Kesting en Jack Wouterse (22.40 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden