OpinieMHOOM

Die tune van ‘Met het oog op morgen’ over de sigaret kan echt niet meer

Met het oog op morgen, presentatoren Lucella Carasso en Wilma Borgman ontvangen leden van het kabinet. Beeld ANP
Met het oog op morgen, presentatoren Lucella Carasso en Wilma Borgman ontvangen leden van het kabinet.Beeld ANP

Lezer Frans Koevoets vindt het hoog tijd dat radioprogramma ‘Met het oog op morgen’ stopt met hun tune waarin een sigaret een voorname rol speelt, schrijft hij in een lezersreactie.

Gelukkig heeft Tom Voeten van Clean Air Nederland succes met het terugdringen van roken als normaal gedrag in het openbaar. Het mag niet meer op perrons op de stations. Gelukkig is er ook het goede werk van Bénedicte Ficq in haar strijd samen met longartsen tegen de tabakslobby.

Wat mij al jaren stoort en verwondert is dat op de door de Nederlandse overheid gesubsidieerde radiozender NPO 1 dagelijks tot 2 maal toe roken als normaal gedrag voorgesteld wordt in de begin- en eindtune van 'Met het oog op morgen'. De presentatoren, die ik voor het overige waardeer, maken geen principiële bezwaren. Elke keer klinkt: Wat ik nog te zeggen zou hebben, duurt een sigaret. (‘Was ich nog zu sagen hätte, dauert eine Zigarette') Het roken is in de tune een onaantastbare vanzelfsprekendheid. Hier moet een eind aan komen. Of moeten we als publiek een actie beginnen?

Frans Koevoets, Dieren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden