Dertigers spreken over 'hun' God en christelijke tradities

Voor veel dertigers die zijn opgegroeid in de christelijke traditie van hun ouders, speelt het geloof inmiddels een andere rol: ze braken er radicaal mee, zochten nieuwe 'goden' of verdiepten zich er juist verder in. Trouw en De Nieuwe Liefde organiseren een thema-avond met vier dertigers over de betekenis van de christelijke traditie, de generatieverschillen met hun ouders en de vraag wat ze hun eigen kinderen mee (gaan) geven.

Met:

Emiel Hakkenes (1977), Trouw-redacteur en langzaam weggedreven van de christelijke traditie waarin hij opgroeide. Hij schreef het boek 'God van de gewone mensen' toen zijn ouders hem de confronterende vraag stelden of hij hun kleinzoon zou laten dopen.

Rikko Voorberg (1980), theoloog en oprichter van de experimentele kerk StroomWest, opgericht met agnosten en atheïsten in opdracht van een orthodox-protestantse kerk.

Geeske Hovingh (1979), zelf dochter van een dominee, werd na haar studie antropologie voorganger in de Amsterdamse Studentenekklesia.

Tonnie Dieleman (1976), die op zijn 24ste officieel de vrijgemaakt-gereformeerde kerk in zijn geboortedorp Axel (Zeeuws-Vlaanderen) verliet. Als zanger broeder Dieleman bracht hij begin dit jaar zijn debuutalbum 'Alles is ijdelheid' uit met liedjes over water, wolken en dat wat zijn streek kenmerkt: geloof. Broeder Dieleman treedt live op.

Onder leiding van Elsbeth Gruteke, EO-presentatrice van het radioprogramma 'Dit is de dag'.

Vanavond, 20.00 uur. De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102 Amsterdam. Toegang 10 euro. Kaartverkoop en informatie via: www.denieuweliefde.com

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden