Demi zet door

Begint het leven zelfs voor Hollywood-actrices pas na de 40? Demi Moore (1962) neemt na vijf jaar afwezigheid van het witte doek de proef op de som. De eens best betaalde vrouwelijke filmster van Amerika heeft een bijrolletje in Charlie's Angels deel twee, 'Full Throttle', dat eind deze maand in New York in première gaat.

Demi lijkt ondanks haar stevige sabbatical haar overambitieuze streken niet te hebben verloren. De prima donna, die in haar gloriedagen ook wel 'Gimme Moore' werd genoemd, pakt haar rentree in elk geval voortvarend aan. Volgens de tabloids pompte de actrice nog eens 400000 euro in het toch al behoorlijk gerestylde lijf. Moore besteedde deze som aan een liposuctie op de maag, billen en dijen, collageen-injecties in de lippen en porseleinen kapjes op de tanden. Daarbij liet ze haar borstimplantaten vervangen door kleinere exemplaren, want ook in Hollywood zijn 'big boobs' helemaal passé. Als we Drew Barrymore, een van de drie Angels die Demi voor de rol strikte, mogen geloven is het resultaat fantastisch. Dat mag ook wel; benevens alle verbouwingen schijnt mevrouw Moore het ook nu weer nodig te hebben gevonden een team verzorgers in te huren, dat haar fysiek op alle fronten zal bijstaan.

Voor de nodige publiciteit na de kluizenaarsjaren op het platteland van Idaho is inmiddels ook zorg gedragen. Demi doet het sinds eind april met een van Hollywoods 'hotste' jongemannen, de vijftien jaar jongere Ashton Kutcher. Het voormalige Calvin Klein-model -uiteraard met indrukwekkende kaaklijn- gaat het, als we de geruchten mogen geloven, helemaal maken in de filmbusiness, en heeft dus ook de nodige paparazzi op de hielen. Inmiddels zijn de twee kussend en koerend gekiekt; materiaal waarvoor het blad People en de National Enquirer volgens 'RTL Boulevard' respectievelijk 50000 en 112000 euro neertelde.

Nu is het niet de eerste keer dat de immer energieke Moore zich sinds haar officiële scheiding van acteur Bruce Willis in 2000 op wat prillere exemplaren van de andere sekse stortte. Zo was daar enige tijd de zeven jaar jongere karateleraar van het dorp waar de actrice zich vijf jaar geleden met haar kroost terugtrok.

Demi was in die dagen moe van Hollywood en Hollywood van Demi. En dus verbaasde het haantje-de-voorste vriend en vijand door zich in de wildernis op gezin en veestapel te werpen. Aldaar werd zelfs het trainingsregime aangepast. Dertig mijl fietsen vóór het ontbijt was er niet meer bij. Demi hield haar befaamde body voortaan in stand met baantjes trekken en skeeleren.

Dat ze vroeg of laat haar plaats weer zou opeisen, was zo klaar als een klontje. De vleesgeworden ambitie, die zich bij voorkeur tegoeddoet aan Red Bull en andere energiedrankjes, is nou eenmaal niet geschapen voor de anonimiteit. Demetria Guynes, zoals miss Moore officieel heet, werd geboren uit white trash, maar slaagde er als geen ander in haar bedenkelijke trailer-milieu glorieus te ontstijgen.

Of Hollywood wederom op de voor zijn begrippen overjarige actrice zit te wachten? De ris rollen die ze kort vóór de retraite in onder meer 'Striptease' en 'GI Jane' afwerkte, waren niet om over naar huis te schrijven. Maar eigenlijk hebben haar acteerprestaties er nooit echt toe gedaan. Louter het feit dat Demi naar de top wilde telde.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden