Update

Deel Rotterdam ruim vijf uur zonder stroom

Het Sint Franciscus Gasthuis. © GOOGLE STREETVIEW Beeld
Het Sint Franciscus Gasthuis. © GOOGLE STREETVIEW

Een deel van Rotterdam heeft vandaag door een stroomstoring ruim vijf uur zonder elektriciteit gezeten. Iets voor 4 uur 's middags viel de stroom uit bij 20.000 huishoudens in de wijken Schiebroek, Hillegersberg, Prinsenland en Overschie en in Capelle aan den IJssel. Kort na 9 uur 's avonds werd de stroom gefaseerd weer ingeschakeld. Dat melden de hulpdiensten.

De storing ontstond door een spanningsdip, waarbij er korte tijd te veel spanning op het net staat. Daardoor ontstond kortsluiting in het netwerk, zo meldde netbeheerder Stedin. Rond half 7 kon de netbeheerder alweer 12.000 huishoudens van elektriciteit voorzien. De overige 8000 volgden iets na 9 uur.

Door de stroomstoring moesten het Sint Franciscus Gasthuis en enkele zorginstellingen overschakelen op noodstroom. Ook vielen automatische brandmelders en verkeerslichten uit. In de avond was er ook uitval in het vaste en mobiele telefoonverkeer, doordat accu's van telefoonmasten uitgeput raakten. De hulpdiensten zetten geluidswagens in om bewoners te informeren.

De hulpdiensten moesten enkele mensen uit liften bevrijden, doordat die niet meer werkten. De RET ondervond eveneens enige hinder. Zo moesten twee tramlijnen omrijden en werden er bussen ingezet.

Compensatie
Volgens Stedin is het mogelijk dat individuele huishoudens nog enige tijd zonder stroom kunnen zitten. Klanten die meer dan vier uur zonder stroom hebben gezeten, krijgen van Stedin automatisch bericht over compensatie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden