Debat over ethische grenzen journalistiek

AMSTERDAM (ANP) - Mochten tv-zenders de beelden van de enige overlevende van de vliegtuigramp in Libië wel uitzenden? Hadden kranten het recht om de foto van deze 9-jarige Ruben af te drukken? En wat bezielde De Telegraaf om het slachtoffer telefonisch te interviewen en dit te publiceren op de voorpagina?

ANP

Deze vragen komen dinsdag aan bod op de discussiebijeenkomst Over de rand, debat over de ethische grenzen van de journalistiek. Onder leiding van journalist Abdellah Dami gaan hoofdredacteuren Hans Laroes (NOS) en Willem Schoonen (Trouw) in discussie met onder anderen verslaggever Bart Hettema (EenVandaag) en Elsevierjournalist Gertjan van Schoonhoven.

Het debat in Amsterdam is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en de Raad voor de Journalistiek. De Raad kreeg meer dan honderd e-mails en brieven van burgers die een uitspraak verlangen over de handelwijze van De Telegraaf. Deze kijkers en lezers mogen dinsdag meediscussiëren.

De organisatoren van het debat stellen eveneens de vuilnisbakkenjournalistiek van het blad Binnenhof ter discussie. Het blad fotografeerde en beschreef de inhoud van de vuilniszakken van politici Alexander Pechtold (D66) en André Rouvoet (ChristenUnie).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden