De zorgverloffers

De jaloezie en de ergernis sluipen de bedrijven in. Niet op kousenvoeten, maar verleidelijk uitgedost door politici van regering en oppositie. Gestoken in modieuze kleren komen zij de ogen uitsteken van werknemers zonder zorgplicht. En de opgetuigde dame die de jaloezie en de ergernis opwekt heet zorgverlof.

Kachels hoeven niet meer opgestookt, meubelen niet meer in de boenwas, de was niet meer gekookt, gewrongen, opgehangen en gestreken, groenten niet gewekt, fruit niet ingemaakt. En kleren zijn zo goedkoop geworden dat zelfs de uitlaatklep van zelf kleren maken heeft afgedaan. Het huishouden doe je tegenwoordig in een handomdraai. Maar zieke kinderen moeten worden verzorgd. Zieke echtgenoten en echtgenotes. Zieke ouders.

In vroeger tijden was die verzorging het vanzelfsprekende domein van vrouwen, zoals het zeker stellen van de financiële middelen het vanzelfsprekende domein van mannen was. Maar sinds de anti-conceptiepil de zwangerschap-die-niet-goed-uitkomt voorkomt, sinds de bijstandsuitkering het mogelijk maakt de relatie-die-niet-is-wat-hij-moet-zijn te laten voor wat hij is, sinds het huishouden is onttakeld dankzij wasmachine, ijskast, diepvries en centrale verwarming, is het verzorgen van kinderen, zieken en hulpbehoevenden niet meer het vanzelfsprekende domein van vrouwen. God zij dank voor die veranderingen die we zelf tot stand hebben gebracht. Vrouwen zitten niet meer opgescheept met kinderen die ze nooit hadden willen hebben. Ze hoeven niet te blijven bij mannen op wie ze zijn uitgekeken of die er met de pet naar gooien, zelfs niet als het de vaders zijn van hun kinderen. En het huishouden is een fluitje van een cent geworden. Buitenshuis werken, middel tegen verveling door onttakeld huisvrouwenbestaan, bleek goed voor zelfontplooiing.

Maar de schaduwkanten van deze ontwikkeling zijn zichtbaar geworden. Het zijn de vrouwen die in groter getale dan de mannen in de WAO terechtkomen. Het huishouden mag dan een fluitje van een cent zijn geworden, het georganiseer dat werken en huishouden met zich meebrengt en dat nog vrijwel uitsluitend op vrouwenschouders terecht komt is moordend. Want schooltijden zijn nog steeds niet aangepast aan de behoeften van ouders, crêches openen en sluiten op stress-veroorzakende tijden en alle werklieden die iets in huis moeten doen (loodgieter, meteropnemer, geisercontroleur) komen alleen overdag. Opgebrand gaan deze werknemers de WAO in. Of ze gaan de bijstand in voordat werken en zorgen te veel blijkt te zijn. Zeker als ze laag zijn opgeleid en alle bijkomende financiële hulp, zoals huursubsidie en kortingen voor bijstandstrekkers, de financiële situatie er beter op maken dan die van weinig verdienende collegae.

Tien dagen zorgverlof. Alles is beter dan de WAO, denken regering en oppositie. En alles is beter dan de collectieve voorzieningen te moeten verbeteren. Tekorten op de arbeidsmarkt? De juiste tijd om het zorgverlof erdoor te drukken. Maar het zorgverlof zal zich tegen vrouwen keren. Bij sollicitaties zullen sollicitanten met kinderen, zieke partners of oude ouders de banen aan hun neus voorbij zien gaan. Want voor bedrijven zal het te duur zijn om die twee werkweken aan zorgplicht te moeten ophoesten. En werknemers die geen familieleden hebben die van hen afhankelijk zijn, zullen het niet pikken dat hun werklast wordt vergroot doordat collega's met zorgverlof zijn.

Want vervangers voor de zorgverloffers zullen er niet komen. De regeling zal door jaloerse en geërgerde collega's worden opgevat als een afschuiven van de verantwoordelijkheid voor familieleden naar personen die niets met die verantwoordelijkheid te maken hebben: op hen. Wat goed is bedoeld, zal de situatie van zorgenden - vooral vrouwen dus - uiteindelijk alleen maar slechter maken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden