De ware liefde

Hij was 'ruim in de veertig' en deed 'iets in de creatieve hoek'. Zij was 'achter in de dertig' en 'werkzaam in de horeca en het toerisme'. Ze leerden elkaar via www.relatieplanet.nl kennen. Zij vond dat ze hem 'na de vele mailtjes' een kans moest geven. Een afspraak werd gemaakt. Ze ontmoetten elkaar op het station van Zandvoort. Daarna gingen ze wandelen, over het strand. Daar was ook Mirjam van Biemen, correspondente voor 'Dolce Vita'. Zij levert iedere dinsdag een bijdrage voor de serie 'Ontmoetingen'. Haar reeks heet 'Gekust' en gaat over de liefde. Ze zag het paartje lopen en stapte erop af. Of ze een paar vragen mocht stellen. Hij reageerde afwerend. Zij lachte, een beetje zenuwachtig. Wat moesten ze vertellen? Ze kenden elkaar tenslotte pas anderhalf uur. Mirjam wilde graag weten hoe een 'internetdate' totstandkomt.

'Je probeert contact te leggen met iemand die je wel leuk lijkt', zei de man uit de creatieve hoek. Met dit antwoord nam ze geen genoegen. Wat maakte juist deze vrouw zo interessant? 'Dat ze zo enorm bereisd is', probeerde de man zich er nu van af te maken. Mirjam zette door. 'Wat nog meer?' De man antwoordde, plotseling heel beslist, dat ze 'een mooie, grote vrouw' was. De uitverkorene lachte iets te hard. Haar haar zat in de war en ze was nog tien minuten te laat op het station aangekomen ook. 'Dat geeft niet', had hij gezegd. Ze gingen toch zomaar een beetje wandelen. 'Gewoon, spontaan', zei de vrouw, 'ik hou niet zo van plannen.' Toen stelde de verslaggeefster een cruciale vraag. 'Hebt u nu wel eens vaker via internet een date, zoals dat heet, gehad meneer?'

'Ja, dat is wel eens eerder voorgekomen', zei de man, 'en misschien is het handig als we weer eens verder gaan lopen? Dan kunnen we onze date voortzetten.' Maar Mirjam liet niet meer los. Bovendien was de lachende vrouw inmiddels wel nieuwsgierig geworden. En zo kon het gebeuren dat de man van ruim in de veertig aan de luisteraars van 747AM opbiechtte wat hij pas veel later aan de vrouw van achter in de dertig had willen vertellen. Hoe hij, ook via internet, de ware liefde al eens was tegengekomen. Hoe dat was mis gelopen. Hoe moeilijk hij het er nog mee had. Maar dat hij het nu nog eens ging proberen, hier op het strand. En toen vergat de mooie, grote vrouw even te lachen.

1.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden