'De waarheid vertellen is onvermijdelijk'

Psycholoog Groenhuis: Ik heb dit niet eerder gezien

INTERVIEW | JELLE BRANDSMA

"Het is opmerkelijk dat AkzoNobel er niet omheen draait", zegt Martin Groenhuis, psycholoog en leiderschapsadviseur bij De Baak. "Ik heb dit nog niet eerder gezien."

Is die openheid verstandig?
Groenhuis: "Op korte termijn niet. De reactie op dit nieuws is klassiek: de beurskoers daalt en ik zie op internet koppen als: 'Topman bezwijkt onder druk'. Dit roep je kennelijk over je af als je precies vertelt wat er aan de hand is. Op lange termijn is het verstandig. Het zou goed zijn als wij aan dit soort mededelingen wennen. In onze privé-omgeving zien wij regelmatig dat mensen oververmoeid zijn. Waarom zou dat bij topbestuurders anders zijn? Op lange termijn is de waarheid vertellen onvermijdelijk. Je kunt er niet omheen want de wereld is tegenwoordig heel transparant.

"De klassieke leider is een rots in de branding die de schouders eronder zet en geen twijfel kent. Nee, een wankelmoedig type is het andere uiterste, dat moet je ook niet hebben. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden; dienend leiderschap, meer ruimte voor de feminiene aspecten, werken met een team van leiders. Je maakt het jezelf niet makkelijk als je denkt dat je alle gewicht moet dragen. Het is niet meer vanzelfsprekend dat de baas alleen aan de top staat. Je ziet dat ook bij AkzoNobel. Ze zeggen: wij vangen de afwezigheid van Büchner op."

Is met deze openheid een taboe doorbroken?
"Of ook andere bedrijven er anders mee omgaan zullen we zien. Maar we moeten wennen aan het feit dat ook topbestuurders mensen zijn. Ton Büchner heeft veel in het buitenland gewerkt, heeft ook iedere keer zijn gezin meegenomen. Ik weet verder niets specifiek over zijn leven, maar in het algemeen moeten mensen steeds meer ballen in de lucht houden. Ouders komen op leeftijd, kinderen vragen aandacht en de tijd dat je je volledig op het werk kon storten lijkt voorbij. Het is lastig voor jonge, moderne leiders om de balans te bewaken."

Hoe moeten bedrijven hiermee omgaan?
Groenhuis: "Het is vergelijkbaar met topsporters. Daar wordt niet snel gezegd: het is mij iets te veel. Logisch: ze hebben de top bereikt door niet op te geven. En door hard trainen word je een betere sporter. Maar je moet eerlijk tegen jezelf zijn en anders moet je omgeving dat doen. Voor een topsporter, maar ook voor een leider is van belang dat mensen om je heen jou een spiegel voorhouden."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden