De Vries / Lachen in het schemerdonker

Voor een lid van een krantenredactie is het essentieel wie er naast je zit. Je moet namelijk, of je het wilt of niet, de hele dag naar de (telefoon)gesprekken van die persoon luisteren. Naar persoonlijke verhalen over kinderen, vakantie etc. Naar iemands grappen en grollen dan wel gemopper..

Nienke Schipper

Ik had het voorrecht een groot deel van 2007 (veel te kort!) in het schemerdonker van de Init-redactiezaal van Trouw naast Gertie te zitten. Een mooie tijd. Gertie en ik bleken veelal op dezelfde manier naar de wereld te kijken. Of in ieder geval naar de micro-kosmos die Trouw heet. Er valt op die redactie veel te lachen als je er oog voor hebt.

Leuk, maar dan weer op Slagerij-van-Kampen-achtige manier, was het ook als zij weer eens op haar mobiele telefoon werd gebeld door een onbekende die op zoek was naar Martin Bosman. Kennelijk had zij ooit de telefoon en bijbehorend nummer van haar man het Tweede Kamerlid overgenomen. Soms was het wel een eens een weekje rustig, maar dat duurde nooit lang: "Nee, Martin Bosman is niet meer berikbaar op dit nummer."

Boeiend waren ook de telefoongesprekken - in het Engels uiteraard - met de au pair. Een vergelijking met 'Gooise Vrouwen' zou ik nooit durven maken. Maar ik laten we het zo zeggen: een au pair, die hebben niet veel collega's bij Trouw.

Dat ik nu niet meer naast Gertie zit, is deels aan mijzelf te wijten, deels aan de omstandigheden. Ik hoor bij DAG hele andere gesprekken om mij heen. Ik mis Gertie in vele opzichten, maar u mag mij geloven, niet zoveel als Trouw haar zal missen.

De overstap van eerst Eric en vervolgens ook Gertie naar de internetedactie betekende destijds niets minder dan een mijlpaal. Een onderstreping van de snelle ontwikkeling van Trouw.nl en alles wat daar inmiddels aan vast hangt.

Ik hoop dat nog velen van de klassieke krantenredactie van Trouw haar voorbeeld volgen. Maar het zal niet makkelijk zijn om een nieuwe Gertie te vinden.Want niet alleen bracht zij een vrachlading journalistieke ervaring met zich mee, zij bleek ook een groot multimediaal talent met gevoel voor techniek en de geheel eigen eisen die aan nieuws op internet worden gesteld. Die combinatie van talenten is zeldzaam, heel zeldzaam, heb ik de afgelopen twee jaar geleerd.

Over Gertie's toekomst na Trouw maak ik mij dan ook weinig zorgen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden