De trouwe vrouw van de politicus die een scheve schaats rijdt

FRANK KOOLS

Hillary deed het, net zoals Silda, Dina en Maria. Deze week wachtte Amerika gespannen af of ook Huma de zoveelste vrouw van een toppoliticus zou worden die haar man steunt nadat hij overspel heeft bekend.

Huma Abedin is de vrouw van Anthony Weiner, een rijzende ster in de Democratische partij. Velen zagen hem als de volgende burgemeester van New York. Als rechterhand van de minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton bezit Huma ook zelf starpower. De gehele entertainmentpers was dan ook present toen oud-president Bill Clinton haar en Weiner vorig jaar juli trouwde.

De entertainmentpers stond afgelopen week te wachten toen Weiner een persconferentie bijeenriep om te bekennen dat hij pikante foto's van zichzelf via het internet aan jonge vrouwen had gestuurd. Zou Huma aan zijn zijde verschijnen met een asgrauw gezicht zoals Silda Spitzer deed, toen haar man, gouverneur Eliot Spitzer van New York, bekende dat hij peperdure prostituées had ingehuurd?

Amerika kent de trouwe vrouw van de politicus die een scheve schaats rijdt zo goed dat rond dat gegeven een aparte tv-serie is verzonnen: The Good Wife. Hillary Clinton was een 'good wife' toen ze Bill steunde, net zoals Maria Shriver, die het voor haar man Arnold Schwarzenegger opnam, toen hij de politiek in ging. Toen gouverneur Jim McGreevey van New Jersey Amerika schokte door te bekennen dat hij homo was en met een andere man overspel had gepleegd, stond zijn zwaar aangeslagen vrouw Dina mee op het podium.

Maar Huma kwam niet naar de persconferentie van haar man. Was de tijd van de 'good wives' voorbij?, zo begon de pers zich af te vragen. Maria Shriver had haar Arnold immers onlangs verlaten, toen hij bekende dat hij een buitenechtelijk kind had. En de vrouw van de gouverneur van South Carolina had ook direct de scheiding aangevraagd toen haar man overspel bekende. Zij haalde onlangs in een boek haar gram.

Er werd druk gespeculeerd. Eén blad meldde dat Hillary Clinton Weiner scherp had toegesproken, maar haar vertrouwelinge aangeraden had om bij haar echtgenoot te blijven. Huma zou niet willen dat Weiner zijn Congreszetel opgaf. Om het allemaal nog wat sappiger te maken, werd verder bericht dat Huma drie maanden zwanger zou zijn. Huma zelf vertrok zonder enig commentaar te geven op een buitenlandse reis met baas Hillary.

Dus trok de entertainmentpers naar Chris Noth, die in de tv-serie 'The Good Wife' de overspelige politicus speelt. In de serie krijgt hij de steun van zijn vrouw, gespeeld door Julianna Margulies. Hoe schat hij Huma Abedin in? "Ze komt over als een vrouw met echt veel klasse. Ik verwacht dat ze de gehele affaire uitzingt", aldus Noth, die een prijs heeft gewonnen voor zijn rol in de tv-serie. "Over een maand is het allemaal weer vergeten", voorspelt de acteur.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden