Vacature

De Stichting ter bevordering van de Christelijke Pers in Nederland zoekt een nieuwe voorzitter

null Beeld Stichting Christelijke Pers
Beeld Stichting Christelijke Pers

De Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers in Nederland ondersteunt (de identiteit van) dagblad Trouw. Deze identiteit kenmerkt zich door het streven naar verwerkelijking van gerechtigheid, vrede, vrijheid en naastenliefde in de samenleving. Daarnaast ondersteunt de stichting projecten die bijdragen aan een versterking van de identiteit van de krant en andere doelen die in het verlengde hiervan liggen.

De stichting wordt bestuurd door een dagelijks bestuur van zes leden en een algemeen bestuur en vergadert minimaal zesmaal per jaar. De stichting heeft 1 prioriteitsaandeel in het kapitaal van Trouw B.V. De overige (gewone) aandelen van Trouw B.V. worden gehouden door DPG Media B.V.

Daarnaast houdt de stichting 0,7% van de aandelen in DPG Media B.V. Verder heeft de stichting een goedkeurende bevoegdheid bij de benoeming van de hoofdredacteur. Al deze rechten zijn vastgelegd in de statuten van Trouw B.V., het redactiestatuut en de statuten van onze stichting.

De voorzitter is het gezicht van de Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers in Nederland en is in die hoedanigheid de eerste gesprekspartner voor de hoofdredactie van dagblad Trouw en voor de raad van bestuur en raad van commissarissen van DPG Media. De voorzitter neemt namens de stichting deel aan de aandeelhoudersvergadering van DPG Media.

Gezocht wordt naar een kandidaat:

• die de identiteit van de stichting en daarmee die van Trouw van harte onderschrijft en kan uitdragen;
• die een gezaghebbende gesprekspartner kan zijn voor de hoofdredactie van dagblad Trouw en voor de raad van bestuur en raad van commissarissen van DPG Media, evenals voor de overige aandeelhouders;
• met ruime bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in de rol van voorzitter;
• die oog heeft voor diversiteit en inclusie en kan bijdragen aan een zakelijke en gedragen besluitvorming en een goede sfeer;
• met gevoel voor governance, integriteit en bestuurlijke verhoudingen, vanuit de rol van aandeelhouder;
• met onderhandelingsvaardigheden;
• met een relevant maatschappelijk netwerk;
• met voldoende beschikbaarheid;
• met kennis van of voldoende feeling met de ontwikkelingen in de media.

Bestuursleden ontvangen een vacatie- en onkostenvergoeding. De termijn van de huidige voorzitter loopt eind dit jaar af. De inkomende voorzitter zal naar verwachting in juni worden benoemd en kan daardoor ingroeien in die rol.

Solliciteren kan tot 17 april 2021 door middel van het sturen van een brief en CV naar de Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers in Nederland. Postbus 693, 4200 AR Gorinchem, stichtingchristelijkepers@atriumgroep.nl.

Een informatiepakket is op te vragen bij het secretariaat 0183 – 822919 of per mail. Meer informatie kan verkregen worden bij de vicevoorzitter, Siebren Miedema (06-48070619).

Vanzelfsprekend is een vertrouwelijke behandeling van uw gegevens gewaarborgd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden