De pyjama van Balkenende

Wie ziek is moet ook ziek lijken, vindt Jan Kuitenbrouwer (de Verdieping, 15 oktober) naar aanleiding van de foto van premier Balkenende aan een werktafel in het ziekenhuis. Wat een onbehoorlijk artikel schreef deze columnist. Als Balkenende gewoon op een standaardkamer verblijft, voorzover dat uit oogpunt van veiligheid mogelijk is, valt dat juist te prijzen. Dat er de laatste jaren politici zijn geweest die zich op hun luxe leven lieten voorstaan zal wel, maar is bij Balkenende gelukkig niet het geval.

Hazerswoude-Rijndijk Rens van Doeselaar

Een patiënt aan de beterende hand ligt niet meer de hele dag in bed. Dat hij dan een spijkerbroek en overhemd aandoet is normaal. Ga maar in een willekeurig ziekenhuis in Nederland kijken. Zulke herstellende patiënten hangen dan niet rond, maar zijn gelukkig nog in staat om het bed te verlaten voor kortere of langere tijd.

Het bed is overigens voor een zieke zijn enige privé-domein, waar wij als buitenstaander niets mee te maken hebben. Bovendien ben ik ook niet geïnteresseerd in wat voor pyjama Balkenende in de sponde vertoeft.

Een regionaal ziekenhuis kan ook voor een premier een uitstekend ziekenhuis zijn. Zou Kuitenbrouwer het Calamiteitenhospitaal met het hele bestuur van het AZU aan het ziekbed van de minister-president willen hebben?

De RVD loopt niet achter maar gewoon mee op basis van normen en fatsoen en ook respect voor een zieke.

Kuitenbrouwer had beter kunnen bespreken dat onze politiek zwaar vergiftigd is door mediahypes en de waan van de dag.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden