De parkiet van Vincent Bijlo

Amke de Kiviet fotografeerde voor Trouw huisdieren van schrijvers. De komende weken op deze plek iedere donderdag zo'n bijzonder portret.

Vincent Bijlo

Piepie

Dit is Piepie, de jongste van ons duo valkparkieten. De andere, William, weigerde voor de lens te verschijnen. Hij was buitengewoon verbolgen over het feit dat hij niet op de hoogte was gesteld van de komst van de fotografe. Bovendien koestert William een enorme minachting voor Trouw. Hij is een echte, hooghartige NRC-vogel.

Nee, dan Piepie. Piepie geniet van de aandacht. Zodra er een camera in de buurt is, gaat haar kuif omhoog en worden alle veren in de meest parmantige pronkstand gezet. Ik hoorde haar gisteren zelfs tegen William fluiten dat ze er geen moeite mee zou hebben om voor de camera van Joop van Tellingen te poseren. Maar zover mag het wat William betreft niet komen, daar zal hij hoogstpersoonlijk een stokje voor steken, floot hij terug.

Hij is nog steeds kwaad, en weigert consequent op het eitje, dat Piepie vorige week gelegd heeft, plaats te nemen. Piepie zit er ook niet op, die is de hele dag haar veren aan het poetsen en aan het paraderen op de parkietencatwalk. William broedt op een scheiding van voerbakje en stok. Het kan Piepie niets schelen. Zij zit, verblind door haar roem, op haar roze wolk.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden