De nieuwe zeven wereldwonderen

LISSABON (ANP) - De Chinese Muur ligt in het noorden van China en is zo'n 6200 kilometer lang. Het bouwwerk is ruim 2000 jaar oud en diende om rondtrekkende legers vanuit het noorden buiten de deur houden.

De eerste wallen waren van aarde en leem, daarna werd steen gebruikt. Na verval werden de muren tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) hersteld en samengevoegd tot een grote muur.

Petra is niet alleen een van de nationale cultuurschatten van Jordanië, maar ook de belangrijkste toeristische attractie van het land. De antieke stad ligt in een nauwe woestijnkloof op drie uur rijden van de hoofdstad Amman. De trekpleister van het 2000 jaar oude wereldwonder is de schatkamer in een rots achter de façade van een tempel.

Kunstwerk

Wat het Vrijheidsbeeld is voor New York, is het Christus-beeld voor Rio de Janeiro. Het beeld staat op de zevenhonderd meter hoge berg Corcovado en moet de universaliteit van de christelijke boodschap symboliseren, maar ook de warmhartigheid van de Braziliaanse bevolking. Het 38 meter hoge kunstwerk werd in 1931 gerealiseerd.

Machu Picchu in Peru is een stad van de Inca's die de Spanjaarden bij hun veroveringen nooit hebben gevonden. Hier is veel over de oude Inca-beschaving terug te vinden. De stad ligt op ruim 2000 meter hoogte vlakbij de plaats Cusco. Het moeilijk bereikbare Inca-bolwerk werd in 1911 ontdekt.

Monumenten

Chichen Itza is een stad van het Mexicaanse Mayavolk en is vooral bekend door de Piramide van Kukulcan. Deze trappiramide bouwden de Maya's in de negende eeuw. De stad Chichen Itza kwam rond 987 tot stand, maar is vermoedelijk al ouder.

Het Colosseum in Rome was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Het theater werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus. De bouw werd gefinancierd uit de oorlogsbuit na de plundering van Jeruzalem. Het bouwwerk is bijna vijftig meter hoog en heeft een omtrek van 527 meter.

De Taj Mahal in de Indiase stad Agra is een mausoleum. Het grafmonument kwam tot stand tussen 1631 en 1648 in opdracht van de Indiase grootmogol Shah Jahan. Het monument is voor zijn echtgenote Mumtaz Mahal die in 1631 in het kraambed overleed.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden