De nieuwe Erwin Kroll is gevonden: Peter Kuipers Munneke

Peter Kuipers Munneke Beeld NOS / Stefan Heijendael
Peter Kuipers MunnekeBeeld NOS / Stefan Heijendael

De 32-jarige Peter Kuipers Munneke wordt de nieuwe weerman van de NOS. Hij voegt zich vanaf 1 maart bij het team dat verder bestaat uit Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert en Marco Verhoef. 'Na een onorthodoxe zoektocht die meer dan honderd gegadigden aantrok, hebben we een nieuw en onvermoed talent gevonden', meldt de NOS, die na het vertrek van de legendarische Erwin Kroll op zoek was naar een opvolger.

De NOS hield in november vorig jaar een grote screentest voor weermannen op de Wageningen Universiteit. In een mobiele studio konden de kandidaten voor de camera hun weerpraatje houden. Ze kregen hierbij hulp van een regisseur en een van de presentatoren van het NOS Journaal. Na het doen van deze en diverse andere screentests in Hilversum, kwam Munneke als beste uit de bus. Munneke zal de komende weken achter de schermen worden ingewerkt; vanaf april is hij op televisie te zien.

Expeditie
Na zijn studie Experimentele Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde Peter Kuipers Munneke aan de Universiteit Utrecht bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU) op het onderzoek naar het klimaat in de poolgebieden. Daarvoor zijn ging hij op expeditie naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. Sinds 2009 is hij werkzaam als polair meteoroloog bij het IMAU. Naast het presenteren van het weer bij NOS Nieuws blijft hij werkzaam bij dit instituut.

Kennis
'Het lijkt me ontzettend leuk om als weerpresentator bij de NOS praktische invulling te kunnen geven aan mijn weerkundige kennis. Weer is voor veel mensen belangrijk, zij stemmen er vaak hun activiteiten op af', aldus Munneke in een persbericht. Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws, is blij met de nieuwe weerman: 'Peter vertelt graag en goed en ik verwacht dat de kijker die kwaliteit zal gaan waarderen.'

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden