De natuur in

Wie snel is kan nog mee met de Orgeltocht door het landschap van Zeevang en Beemster - het is een dagtocht die start om 10.30 uur in de Hervormde Kerk van Oudendijk (¿15,- excl. lunch).

Maandag maakt het IVN een Montferlandwandeling met aandacht voor dorpshistorie en natuur, om 19.30 uur van het Europaplein in Zeddam; Dinsdag is er een zomeravondwandeling met aandacht voor het leven in het beekwater op het landgoed 't Leesten, om 19.30 uur van de parkeerplaats bij de kiosk 't Leesten, Hoenderloseweg in Ugchelen; woensdag een bezoek aan de botanische tuin in de Cederstraat in Rotterdam, langs de Kralingse Plas naar het mooie oude Park Rozenburg, om 10 uur bij de ingang van de botanische tuin.

De wandeling, morgen, van eetcafé Les Deux Ponts gaat over de West-Friese Omringdijk en doet o.a. het in 1877 gebouwde stoomgemaal Beetskoog aan. De start is om 14 uur. Het eetcafé ligt aan de Slimdijk 2 te Oudendijk en de kosten zijn ¿5,-.

De natuur van Zoeterwoude bekijken vanuit een roeiboot kan vandaag met natuurgids Henk van Bilsen van de Stichting Bomen Over Leven. Maak van dichtbij kennis met watervogels en planten en hoor het verhaal over de geschiedenis van het gebied. Start om 10 uur bij de roeiboten van boerderij àt Geertje, Geerweg 7, Zoeterwoude. Kosten 11,50, donateur 10,-, kind 8,50. Bij ongunstig weer vindt er een wandelexcursie in de buurt plaats. De vaar- of wandelexcursie duurt ongeveer twee uur.

Aanmelden: (079) 3413905.

Tot en met 26 september is in het Bosmuseum achter de boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos de tentoonstelling 'Mateloos mobiel' te zien. Verkeer in het stedelijk gebied is het thema en het gaat over mobiliteit van mens, dier en plant. Hoe en waarom verplaatsen zij zich? Ook wordt de groene verbindingszone tussen het Spaarnwouderbos en het Amsterdamse Bos gepresenteerd.

Het museum is elke dag open van 10 tot 17 uur. Toegang gratis.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden