De natuur in

- Staatsbosbeheer gaat morgen op de insectentoer. Twee uur lang libellen bekijken en vlinders vangen (en weer loslaten) in de boswachterij Roggebotzand is bij mooi weer een belevenis.

Het ontdekken begint om 14 uur bij de bedrijfsschuur van Staatsbosbeheer aan de Roggebotweg 21 in Dronten.

Aanmelden bij de boswachter, tel. 0321 312861 (¿2,50).

- Wandelingen van het IVN: morgen van 9 tot 12 uur in het Bospark in Alphen aan den Rijn langs statige oude bomen en mooie vijvers.

Vertrek van de Streekmuziekschool aan het Burgemeester Visserpark.

Maandag een Galgenbergwandeling met aandacht voor streekhistorie en natuur, om 19.30 uur van het parkeerterrein tegenover restaurant Het Tolhuis, 's Herenbergseweg 42 in Zeddam;

- Woensdag kunt u deelnemen aan een vollemaan-tocht van tweeënhalf uur door smalle sloten en over de Beulakerwijde met de open excursieboot van Natuurmonumenten. Vertrek om 21.15 uur van het bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster (¿15,-, kinderen ¿5,-. Van tevoren opgeven: 0527-246644.

- - Vrijdag houden het Natuurmonumenten-bezoekerscentrum Oisterwijk en de Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant een drie uur durende vleermuisexcursie, die om 20 uur begint en die ¿5,- kost/kinderen ¿1,-.

Aanmelden: tel. 013 5219209.

- Vleermuizen, uilen en andere nachtdieren zoeken bij het vallen van de nacht kan ook in een van de mooiste gebieden in Zeeuws-Vlaanderen, onder begeleiding van een ervaren Staatsbosbeheergids: dinsdag om 21.30 uur op de parkeerplaats Bos van Erasmus en de Knokkert tussen Cadzand en Nieuwvliet, vrijdag bij Recreatiecentrum De Braakman.

Kinderen alleen met begeleiding. Kosten: ¿2,50.

- Volgende week zaterdag organiseren IVN en KNNV een vaartocht naar het Stenen Hoofd aan het Amsterdamse IJ met aandacht voor muurplanten en watertuinen. Vertrekplaats is de Passeerdersgracht om 10 uur.

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de brandstof. Graag opgave vooraf: tel. 020 6764871.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden