De meest ongelukkige plekken om op Pokémon te jagen

Een speler vangt een Pokémon bij het Witte Huis in Washington DC. Beeld afp
Een speler vangt een Pokémon bij het Witte Huis in Washington DC.Beeld afp

Pokémon Go begint langzaamaan een plaag te worden. Op de gekste plekken duiken enthousiaste Pokémon-jagers op die met hun smartphone zoeken naar de virtuele beestjes. Toch zijn niet alle plekken daar zo geschikt voor.

Redactie

Op missie in Irak

Een Amerikaanse soldaat stuitte onlangs tijdens een operatie in Mosul op zijn allereerste Pokémon. De soldaat, die in Irak vecht tegen IS, zette een foto van zijn vangst op Facebook.

"Net mijn eerste Pokémon gevangen bij de Mosul frontlinie bij Teleskuf", schreef hij. "IS, ik daag jullie uit voor een Pokémongevecht. Mortierwapens zijn voor watjes."

Of zijn medesoldaten zijn actie konden waarderen is nog maar de vraag, hij heeft zijn bericht inmiddels van Facebook verwijderd.

In het Holocaust museum

Het Amerikaanse Holocaust Museum is niet zo blij met de nieuwe aanwas van Pokémon-speurders in het museum: "Een spelletje spelen past niet in een museum waar slachtoffers van de nazi's herdacht worden", liet een woordvoerder van het museum aan the Washington Post weten.

Extra pijnlijk: één bezoeker zou een Pokémon hebben gevonden die giftig gas uitstoot. Het museum heeft aan spelmaker Nintendo gevraagd de Pokémons uit de omgeving weg te halen.

Bij het gedenkteken voor 9/11

Ook bij het New Yorkse monument voor de slachtoffers van 11 september zorgt Pokémon Go voor ongemakkelijke situaties. Veel spelers komen naar de plek om virtuele spullen te verzamelen.

"Er zijn hier mensen overleden. Op deze plek moet je stilstaan bij slachtoffers, geen spel spelen", zei een New Yorker tegen tijdschrift Time.

In het ziekenhuis

Het AMC in Amsterdam heeft ondertussen te maken met hele groepen die zoeken naar Pokémon in het ziekenhuis - ook op plekken waar bezoekers helemaal niet mogen komen. "Blijkbaar zit er één in het ziekenhuis, maar we hebben geen idee waar', zei woordvoerder Loes Magnin maandag tegen AT5.

Het ziekenhuis heeft aan Nintendo gevraagd de Pokémon uit het gebouw te verwijderen, maar tot die tijd wordt spelers verzocht niet naar het ziekenhuis te komen. Mocht de 'zieke' Pokémon alsnog gevonden worden, dan belooft het AMC goed voor het diertje te zorgen.

Op het spoor en in de berm

De spelers laten zich ook niet afschrikken door drukke verkeerssituaties, bleek de afgelopen dagen. In Nunspeet hield de politie afgelopen maandag een automobilist aan die over de weg zwalkte. Hij bleek op zoek te zijn naar Pokémon. Dinsdag haalde de politie twee mensen bij Hattem van het spoor die zochten naar de beesten. ProRail heeft inmiddels contact gezocht met Nintendo.

Zowel de politie als Veilig Verkeerd Nederland maken zich zorgen en waarschuwen dat er slachtoffers gaan vallen als mensen alleen oog blijven houden voor hun schermpje in plaats van het verkeer.

In het huis van iemand anders

De Amerikaan Boon Sheridan is in zijn eigen huis niet eens meer veilig voor enthousiaste spelers. Boone werd afgelopen week onaangenaam verrast toen bleek dat zijn huis in Pokémon Go een zogenoemde 'gym' is. In het spel een populaire plek, want je kunt hier met andere spelers vechten.

Volgens Sheridan stopten er op één dag zeker 30 mensen voor zijn huis. Op Twitter schreef hij dat hij zijn eigen oprit niet eens meer uit kwam.

Op het politiebureau

Een politieburea in Australië werd de komende dagen platgelopen omdat er een Pokémon genaamd Sandshrew in het bureau zat verstopt. De agenten konden er wel om lachen en adviseerden spelers in ieder geval 'eerst om zich heen' te kijken als ze de straat overstaken naar het bureau.

Het politiebureau in het Haagse Zuiderpark liet weten dat mensen hen zelfs belden met 0900-8844. "Dit is niet de bedoeling. Wij weten ook niet waar ze zitten. 0900-8844 moet bereikbaar zijn voor meldingen."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden