De meest besproken BN'er van 2012

Het slachtoffer danst alweer, wist advocate Bénédicte Ficq onlangs opgetogen te melden. Het Openbaar Ministerie moest dat toch wat nuanceren. Koen Everink, de zakenman die in de skybox van de Arena een 'corrigerende tik' kreeg van Badr Hari, kan inderdaad weer een biertje gaan drinken. Dansen en sporten, daar komt het wellicht nooit meer van.

De matpartij in de Arena was hét verhaal, en Badr Hari de meest besproken BN'er van 2012. Iedereen heeft wel een mening over de kickboxer. En heus niet alleen negatief - al voelt hij dat zelf waarschijnlijk wel zo, eenzaam in zijn cel.

Badr heeft juist veel fans. Niet alleen jongetjes die graag kickbokser willen worden, ook bij volwassen mannen maakt Badr - nogal complexe - gevoelens los. Een van die mannen is een beroemd schrijver die in staat is zijn fascinatie goed doordacht onder woorden te brengen. Leon de Winter leerde de kickbokser een paar jaar geleden kennen en zou een roman over hem kunnen schrijven, vertelde hij onlangs - al is hij nu nog even druk met een boek over de Goldbergvariaties van Bach. De schrijver ziet de kickboxer als het ultieme alfa-mannetje: groot, knap, gespierd. Als hij ergens binnenkomt voltrekt zich 'bijna iets dierlijks, iets archaïsch': alle aanwezige vrouwen vallen in katzwijm, de mannen worden onrustig. 'En dat betekent dat er mannen zijn die hem uitdagen, zeker als ze gezopen en gesnoven hebben'. Want hoewel hij er niet bij was, weet De Winter haast zeker dat Koen Everink van de 'corrigerende tik' iets 'in zijn bloed' had. In elk geval kan De Winter niet geloven dat Badr zomaar iemand slaat, daar is hij veel te sympathiek voor. 'Er moet een aanleiding zijn geweest'.

Ondertussen heeft Badrs vriendin Estelle Cruijff het ook niet makkelijk. Wat is ze eenzaam. In Beau Monde vertelt ze openhartig over 'de gifbeker' die ze leeg moet drinken: eerst de scheiding van Ruud Gullit, en dan de nieuwe geliefde die zomaar achter de tralies verdwijnt. Ook zij merkt dat heel veel mensen met haar meeleven. Ze krijgt brieven van vrouwen die zich in haar situatie herkennen - 'die óók wachten op hun geliefde'. En ze ontmoet lotgenoten, als ze in de wachtkamer van het huis van bewaring zit. 'Ineens blijken onze levens helemaal niet ver uit elkaar te liggen.' Ze zitten allemaal in een sprookje, vindt Estelle. 'Een sprookje over een vrouw die op haar prins wacht.'

Tijd om al die brieven te beantwoorden heeft ze natuurlijk niet. Want er zijn ook nog heel veel goede vrienden die haar komen bezoeken: Monique des Bouvrie, Daniëlle Oerlemans, Leco van Zadelhoff, Eric Kuster, Thomas Berge, Amanda Krabbé... 'Hun steun zit in kleine dingen', zegt de glamourvrouw. 'Toen ik door mijn voorraad waterproof mascara heen vloog en er niet eentje echt goed bleek te werken tegen al die tranen, sleepte een vriendin me de deur uit voor wimper-extensions. Heb je daar geen omkijken meer naar, je hebt al genoeg aan je hoofd, zei ze'.

Er zijn ook vrienden die het af laten weten. Maar over die paar 'rotte appels' kan ze zich niet druk maken. Onvoorstelbaar inderdaad, dat er mensen zijn die het een beetje lastig vinden, haar nieuwe man.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden