Column

De losse eindjes van 2016

Hoe gaat het verder tussen Brad Pitt en Angelina Jolie? Beeld AFP

Hoe is het afgelopen met de erfenis van Prince, weten Brad en Angelina al wie de kinderen krijgt en gaat prins Harry eindelijk trouwen?

Het was niets minder dan een rampjaar

Voor de muziek: die arme George Michael, David Bowie, Leonard Cohen en natuurlijk Prince - wiens miljoenen trouwens nog steeds niet zijn verdeeld. Prince overleed in april zonder testament en plots bleek hij talloze onbekende halfbroers en -zussen, zoons, dochters en ex-echtgenotes te hebben. Allemaal wilden ze een deel van de 500 miljoen dollar die te vergeven zou zijn. Tyka Nelson, de volle zus van Prince, stelde een bewindvoerder aan om de boel te verdelen en noemde meteen de enige vijf familieleden die volgens haar in aanmerking zouden komen als erfgenaam.

Intussen heeft de rechter al tientallen enigzins geloofwaardige eisers gewogen en te licht bevonden, maar het is dweilen met de kraan open: nieuwe erfgenamen blijven zich melden. Eind vorige maand nog de 50-jarige Claire Elisabeth Elliott die beweert dat ze met Prince getrouwd was toen hij overleed. Ze voegde aan haar claim geen schriftelijk bewijs toe - dat kon niet omdat de huwelijksakte door de CIA als top secret wordt beschouwd, schreef ze. Wel meldde ze expliciet dat ze niet gek is.

U begrijpt, deze zaak sleept zich nog wel eventjes voort in het nieuwe jaar. Net als de afwikkeling van de scheiding van het jaar. Angelina Jolie vertrok in september met de zes kinderen van het stel en hielp wat verhalen de wereld in dat Brad een slechte vader zou zijn. Brad probeert op zijn beurt alle details over de scheiding geheim te houden 'in het belang van de kinderen'. Zonder veel succes, eerder deze maand oordeelde een rechter dat documenten over de voogdij openbaar mogen worden. En zo weet nu de hele wereld dat Brad zijn kinderen voorlopig alleen mag zien in het bijzijn van een kinderpsycholoog. In januari wordt de zaak definitief uitgevochten voor de rechter.

Prins Harry, gaat hij trouwen dit jaar?Beeld Photo News

Is er niets vrolijks om naar uit te kijken in het nieuwe jaar? Natuurlijk wel. Een prinselijk huwelijk in Groot-Brittannië behoort tot de mogelijkheden, want nog nooit was Harry zo uitgesproken over een vriendin als vorige maand over de Amerikaanse actrice Meghan Markle. De Britse tabloids speculeren zich een slag in de rondte - the Queen zou Meghan helemaal zien zitten - maar intussen is de Amerikaanse nog nooit in de buurt van Buckingham Palace gesignaleerd. Wel in een Londens theater, met haar prins, bij de voorstelling met de omineuze titel 'Peter Pan Goes Wrong'. Het is dus nog aan.

Een minder jaar hadden Kim Kardashian en Kanye West. Kim ging afgelopen week voor het eerst weer eens naar een feestje, sinds ze in oktober bruut werd beroofd in Parijs, waarbij de overvallers haar gekneveld in de badkuip van haar appartement achterlieten. De daders zijn nog niet gepakt, de geruchten dat Kim alles in scène had gezet voor een broodnodige verhaallijn in haar realityshow zijn, bleken op niets gebaseerd. Kim hield zich maandenlang schuil in haar Californische villa, wat een oorverdovende stilte veroorzaakte op de sociale media en menig jetsetfeestje in het water deed vallen. Met haar man Kanye gaat het ook al niet zo lekker. Hij bracht enige tijd door in een kliniek omdat hij volledig de weg kwijt was. Hij is nog steeds niet de oude: zijn Europese toer gaat komend jaar niet door.

Komt Kim Kardashian over de beroving en haar zieke vriend Kanye heen?Beeld Photo News

Het opmerkelijkste nieuws kwam dit jaar toch van Mick Jagger, gelukkig nog springlevend op het moment dat dit magazine gedrukt wordt. De 73-jarige werd weer vader, terwijl zijn achterkleinkind ook al rondhuppelt. En - zoals het een echte ster betaamt - gaf hij het jongetje meteen maar de opvallendste naam van 2016: Deveraux Octavian Basil.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden