De illusies van Hans Klok en het stalen neusgat van Pamela Anderson

„Pamela was mooi en hot. Ik ben homo. Shit happens.” Zo vangt illusionist Hans Klok tegenwoordig zijn shows aan, onthult hij in het kerstnummer van HP/de Tijd. Een fullquote interview dat over zijn uiterlijk, homoseksualiteit, de liefde en zijn ambitie gaat – hoewel de reden om de blonde goochelaar zo prominent in het blad te zetten een mirakel blijft. En o ja, het gaat natuurlijk ook over Pamela, Kloks voormalige assistente bij zijn Vegas-shows. Dit laatste onderwerp heeft voor een diarree aan nieuwsartikelen op het internet gezorgd, want Pamela en Hans gebruikten samen cocaïne – het is werkelijk. Een onthulling van het kaliber je stopt iemand in een doos, zaagt ’m door midden en toch stapt de doosbewoner er in een stuk uit – wat had het publiek anders verwacht? Maar goed, ze waren wild met z’n tweeën, gebruikten zoveel middelen dat Pamela volgens Klok wel een ’stalen neusgat’ moet hebben. De goochelaar klapt verder uit de school over de ex-Baywatch ster. Hoe gek ze is op haar ’hoerige imago’ bijvoorbeeld. „Hans, give me a second”, wierp ze Klok steevast toe wanneer ze met een peperduur, door Joop van den Ende betaald privévliegtuig van haar huis in Malibu naar Vegas vloog, „it takes a while to transform from a mother into a hooker.”

Terwijl Klok Las Vegas heeft verruild voor het Zaantheater klust de 43-jarige La Anderson er nu bij als geest in de musical Alladin, op het Engelse toneel. Onlangs werd ze gefotografeerd toen ze ondersteund door twee mensen als een verlopen hooker (haar eigen woorden) een restaurant in Liverpool verliet. De gloriedagen en het strakke badpaklijf zijn verleden tijd, maar van het platina haar, het gebronsde gezicht en de onthullende jurken en stiletto’s wil ze geen afscheid nemen. Zelfs niet voor koning winter: het mag dan -8 zijn in Liverpool, reden voor haar ondersteuners om dikke parka’s te dragen, de blondine blijft stoïcijns in haar luipaardvelletjes en blote benen. Misschien dat de botox en wangimplantaten bevroren waren zodat er geen spoor van kougevoeligheid op haar gezicht te zien was, hoewel Klok beweert dat er weinig aan haar is gesleuteld. Bij hem zelf is de spuit er wel regelmatig in geweest, erkent hij in het interview. Of dat nog niet genoeg is, heeft hij zich voor de gelegenheid laten fotograferen door Jean-Pierre Jans, ook niet vies van wat bewerking voor de schone schijn. Ach, de man leeft van illusies.

In ieder geval is Klok gestopt met de coke, want dat maakte hem depressief. Hoe het met Pamela en haar stalen neusgat gaat, is onbekend. Het is niet te hopen dat ze haar heil heeft gezocht bij verslavingscoach Keith Bakker. Tegen hem loopt binnenkort een strafrechtelijk onderzoek omdat hij zich vergrepen zou hebben aan verschillende cliënten, zowel minder- als meerderjarig. Bakker, zelf besmet met hepatitis B en hiv, wijt de beschuldigingen – volgens hem vals – aan de ’geestelijke instabiliteit’ van zijn cliënten. Ondertussen blijven nieuwe vrouwen zich melden, met verhalen over ontucht en verkrachting. De geest is uit de fles. Als het dan toch Pamela maar niet is

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden