De foto-opdracht 1992 van het Rijksmuseum te ...

De foto-opdracht 1992 van het Rijksmuseum te Amsterdam gaat naar de fotografen Taco Anema en Bert Verhoeff. Onderwerp is: 'Ontwikkelingen in de sociaal-democratie'. Anema zal een reeks portretten maken van vooraanstaande sociaaldemocraten, terwijl Verhoeff de huidige ontwikklingen binnen de PvdA zal fotograferen. De foto's zullen in de winter van 1994 - 1995 deel uitmaken van de tentoonstelling 'Honderd jaar sociaal-democratie (1894-1994)' die het Rijksmuseum samen met de Beurs van Berlage voorbereidt.

De afdeling Nederlandse Geschiedenis van het Rijksmuseum verleent ieder jaar steeds een andere opdracht aan een of meer fotografen, wier werk twee jaar later vervolgens wordt geexposeerd. De fotoopdracht 1991 aan Trouw-fotograaf Werry Crone, 'In dienst van het koninkrijk', over 12 1/2 jaar Beatrix, leidt al eerder tot een tentoonstelling (van 18 december tot in het voorjaar van 1993), omdat de koningin 30 november aanstaande haar koperen jubileum viert.

De directie van het Nederlandse Rode Kruis heeft drie functionarissen benoemd die op korte termijn de opvang van ontheemde ex-Joegoslaven zullen coordineren.

E. van Hekke wordt directeur van de opvang in de Roermondse Ernst Cazimir-kazerne. Voor het opvangcentrum in Den Bosch in de Koning Willem I kazerne is G. Verhagen tot directeur benoemd. H. Tenthof van Noorden wordt verantwoordelijk voor het opvangcentrum in Zuid-Laren. Zijn standplaats is de Graaf Adolf van Nassau-kazerne.

De Nederlandse scholier Chris Stolk uit Bunnik is in Moskou tweede geworden tijdens de 33ste Internationale Wiskunde Olympiade. Leon Jacobs uit Nederweert viel een eervolle vermelding ten deel. De overige vier Nederlandse deelnemers vielen niet in de prijzen. In het nietofficiele landenklassement eindigde Nederland op de 32ste plaats.

Per 1 juli is drs. W. F. de Ruijter (36) benoemd tot directeur van de Vereniging van kunststof gevelelementen-fabrikanten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden