De dood van Anna Nicole Smith

In een hotelkamer in Florida wordt op 8 februari 2007 Anna Nicole Smith (echte naam Vicky Lynn Hogan) bewusteloos aangetroffen. Zij wordt vervoerd naar het Memorial Regional Hospital, maar blijkt bij aankomst al te zijn overleden.

Huwelijk met Marshall

Smith was regelmatig te bewonderen in het tijdschrift Playboy en werd in 1993 tot Playmate van het jaar gekozen. In juni 1994 verkreeg ze internationale bekendheid toen ze op 26-jarige leeftijd een 89-jarige miljardair trouwde. Ze had haar bejaarde echtgenoot, de oliemagnaat J. Howard Marshall, in 1991 leren kennen, toen ze als danseres in een stripclub werkte.

Marshall overleed in 1995, waarna een langdurige juridische strijd over de erfenis uitbrak tussen Smith en de kinderen van Marshall. Op het moment van haar dood was dat conflict nog steeds onder de rechter.

Overdosis medicijnen

Na het overlijden van Anna Nicole Smith werd aanvankelijk gedacht dat er drugs in het spel waren, maar bij een eerste lijkschouwing werden geen sporen van drugs gevonden.

Pas twee weken na haar dood bepaalde een Amerikaanse rechter dat Smith naast haar zoon op de Bahama's begraven mocht worden. Haar 20-jarige zoon was op 10 september 2006, drie dagen nadat Smith van een dochter was bevallen, overleden. Hij zou zijn overleden aan een combinatie van methadon en antidepressiva.

Op 2 maart werd het lichaam van Smith met een vliegtuig naar de Bahama's gevlogen, waar ze op de Lakeview Memorial Garden begraafplaats werd begraven. Op 26 maart werd duidelijk dat ze is overleden aan een overdosis medicijnen (pijnstillers en antidepressiva).

Vaderschap

Smith was verwikkeld in een rechtszaak over wie de vader van haar dochtertje Dannielynn Hope Marshall Stern was. De mogelijke vaders waren Anna Nicole's laatste partner en advocaat Howard Kevin Stern, prins Frederic von Anhalt en de fotograaf Larry Birkhead. Anne Nicole Smith beweerde zelf dat haar man Howard K. Stern de vader was. Op 10 april 2007 bleek uit een DNA-test, dat Larry Birkhead de vader van Dannielynn is.

Ann Nicole Smith is 39 jaar geworden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden