De 28-jarige Alessandra Mussolini, kleindochter ...

ANITA LOWENHARDT; JAN ZEEGERS

De 28-jarige Alessandra Mussolini, kleindochter van de Italiaanse fascistenleider voor en in de tweede wereldoorlog, Benito Mussolini, staat bij de parlementsverkiezingen in april in Italie kandidaat voor de neofascistische partij Sociale Beweging Italie (MSI). Alessandra heeft nooit een geheim gemaakt van haar sympathie voor de MSI, die de herinnering aan het fascistische bewind van haar grootvader cultiveert. "Als ik er niet in slaag te worden verkozen, zal ik de politiek niet opgeven" , stelde de kleindochter. "Wij Mussolini's zijn taai genoeg." De MSI: "Deze naam is een politieke en morele aanbeveling." FOTO REUTER gemengd studeren

Ja, elders in de wereld beroert het geen hond, maar in Engeland lijkt het einde van een tijdperk aangebroken. Vrijwel alle colleges in Oxford staan nu open voor zowel mannelijke als vrouwelijke studenten.

Het Somerville College bijvoorbeeld, waar onder anderen Margaret Thatcher en Indira Gandhi studeerden, zal het komende studiejaar zijn poorten ook openen voor jongens.

Slechts het College St. Hilda blijft nog over als opleiding die alleen meisjes toelaat. Meer dan een eeuw lang accepteerden de colleges van de prestigieuze universiteit slechts een sekse: of meisjes of jongens.

Sinds 1984 schrijft de laatste opleiding voor jongens, het College Oriel, ook meisjes in.

lady diana rijdt in duitse auto

Lady Diana, de vrouw van de Britse kroonprins, Charles, heeft met een traditie van het Britse koningshuis gebroken: voor eigen gebruik heeft zij voortaan de beschikking over een Mercedes Benz en dat is een auto van Duitse makelij.

Tot dusver verplaatsten de leden van de Britse koninklijke familie zich uitsluitend in auto's van Brits fabrikaat.

Haar Mercedes-sport 500 SL heeft meer dan twee ton gekost, deelde een woordvoerder van het koninklijk paleis gisteren mee. De auto is betaald uit inkomsten van het hertogdom Cornwall, die aan Charles en zijn vrouw ter beschikking staan, meldt het dagblad de Daily Mail.

Bij officiele gelegenheden blijft prinses Diana gebruik maken van een Jaguar, een auto die in Groot-Brittannie is gemaakt.

gered door geld

Een goed gevulde portemonnee in zijn jaszak heeft het leven gered van een Japanse tandarts. Deze werd op straat tegengehouden door een man die naar zijn naam vroeg en vervolgens op hem schoot.

De lederen beurs met 242 000 yen (omgerekend een dikke 36 000 gulden) hield de kogel tegen. De politie vond het projectiel ergens halverwege het bundeltje bankbiljetten.

arafat trouwt in het geheim

De Israelische krant Ma'ariv had de primeur: de 62-jarige Yasser Arafat, voorzitter van de PLO, is vorige maand in het diepste geheim in het huwelijk getreden met de 28-jarige Suha Tawil, een christelijke Palestijnse en een van Arafats adviseurs voor economische aangelegenheden. Voor beiden is het het eerste huwelijk.

Suha is de dochter van de Palestijnse journaliste Raymonda Tawil, oprichtster van het Palestijnse persbureau PPS, dat in Jeruzalem gevestigd is.

Zij zei gisteren tegen het Britse persbureau Reuter: "Ik kan het huwelijk niet ontkennen, maar ik vind dat Arafat het recht toekomt om het officieel bekend te maken. Ik verwacht over een dag of twee een officieel communique van het PLO-hoofdkwartier in Tunis."

Over het feit dat Arafat moslem is en de familie Tawil Grieks-orthodox zei mevrouw Tawil: "Voorzitter Arafat is de geestelijk leider van alle Palestijnen en deze verbintenis kan een belangrijk gebaar zijn voor de eenheid Palestijnse moslems en christenen."

Er is de afgelopen jaren heel wat geroddeld en gespeculeerd over waarom Arafat nooit getrouwd was. Een van de vele verhalen luidt dat aan het begin van de oorlog in Libanon Arafats christelijke, Libanese geliefde vermoord werd.

Zelf placht hij op vragen waarom hij niet gehuwd was te antwoorden: 'Ik ben getrouwd met de revolutie'.

Yasser Arafat en Suha Tawil leerden elkaar in Tunis kennen, toen zij op het PLO-hoofdkwartier kwam werken, nadat zij aan de Sorbonne in Parijs politicologie had gestudeerd. De familie van Suha Tawil is afkomstig uit de door Israel bezette Westelijke Jordaanoever.

Een van haar drie zusters is getrouwd met Ibrahim Souss, de Palestijnse vertegenwoordiger in Frankrijk. Haar enige broer is directeur van het Palestijnse informatiekantoor in Washington. Haar vader is gepensioneerd als manager van een Britse bank in Israel.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden