Dan maar Clinton, want Trump is nog erger

Op een enkele Trump-fan na hopen de meeste lezers dat Clinton wint. Omdat Trump nog erger is. En ook wel omdat ze een vrouw is.

Beste van tweede kwaden

Zeker maakt het veel uit wie er tot president gekozen wordt. Moge God verhoeden dat Trump gekozen wordt: dan stort alles in wat nog een beetje met moraal te maken heeft. Clinton is het beste van twee kwaden. Bovendien een vrouw en dat is een grote stap vooruit.

Liane Bredée Nuenen

undefined

Klimaatverdrag

Trump ontkent de klimaatverandering. Onder het bewind van Trump zal de grootste vervuiler, de USA, zich terugtrekken uit het klimaatverdrag. Het afsmelten van het ijs op Groenland zal niet tot staan worden gebracht waardoor de zeespiegel met 7 meter zal stijgen en het drama dat we afgelopen zaterdag op de tv zagen ('Als de dijken breken') zal realiteit worden. Onder Clinton bestaat er nog een kans dat de mensheid de klimaatverandering tot staan kan brengen. Maakt het iets uit wie er president van de USA is geworden? Juist voor Nederlanders maakt het alles uit, en voor velen van hen wordt het een zaak van leven of dood.

Evert du Marchie van Voorthuysen Haren

undefined

Ophitsen of verbinden

Wordt het Clinton of Trump, Trump of Clinton: het is de uitkomst van een werkelijk verschrikkelijke campagne, waarin de beschaving vér te zoeken was. Ik geloof het zelf niet, maar mochten de analyses kloppen dat het, afgaande op hun ideeën, weinig uitmaakt of de een of de ander president wordt, dan lijkt het me uiterst belangrijk om naar de stijl van de kandidaat te kijken. In het overgrote deel van de management- en leiderschapsliteratuur wordt steeds benadrukt dat er vooral één persoonlijke kwaliteit broodnodig is, en dat is het vermogen tot verbinding. Verbinding van verschillende mensen, groepen, belangen en volken. In dat opzicht is het glashelder: Clinton is op dit vlak veel en veel sterker dan Trump, die eerder een haatdragende ophitser lijkt te zijn dan een beschaafde democraat.

Harry Slegh Utrecht

undefined

Toch Clinton

Politici als Erdogan, Trump, Wilders laten, meer of minder, merken dat ze wel voelen voor recht dat meer past bij hun politieke idealen. Ik heb ook moeite met Clinton, maar het vertrouwen dat Michelle Obama in haar heeft, stelt mij gerust. Ook de continuïteit van Obamacare vertrouw ik meer toe aan Clinton dan aan Trump.

Doede Wiersma Leeuwarden

undefined

Toekomstmuziek ?

Hillary, Angela en Theresa, een vredelievend trio. Straks dé hoofdrolspelers op het wereldtoneel? Als dat zou kunnen.

Nico van der Meer Schore

undefined

Liefst Trump

Hij is weliswaar grof en beledigend, maar hij geeft wel veel meer een rechtdoorzee-gevoel af dan Clinton. Clinton is naar mijn gevoel helemaal omhuld door leugens (al voor haar verkiezingsstrijd) en kiezen voor háár wil eigenlijk zeggen dat je graag in die 'lekkere' leugens wilt geloven.

B.A. van Zutphen Nijmegen

undefined

Auto

Zou je van Trump een tweedehands auto durven kopen?

Martin Kroon Leiden

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden