Dan kijken we maar naar de voetbalvrouwen

Gelukkig zorgen de voetbalvrouwen nog voor wat vuurwerk. Zoals Charlotte-Sophie Heitinga, de Yoko Ono van het Nederlands elftal. Zij is 'Het Lek', dat zorgde voor de afgang van Oranje. Nou ja, in de ogen van Johan Derksen dan, die zijn dagelijkse programma ook maar interessant moet zien te krijgen. Charlotte-Sophie zat als voetbaldeskundige bij 'RTL Boulevard' aan de desk en via haar zou John belangrijk nieuws uit de kleedkamer wereldkundig hebben gemaakt. Onzin, zegt Albert Verlinde, Charlotte-Sophie had juist heel weinig te vertellen.

Deze rel werd echter volledig overschaduwd door Estelle Gullit-Cruijff, de vrouw die middels haar afkomst en creditcard het fenomeen voetbalvrouw persoonlijk vormgaf in Nederland. Ze legde het onlangs aan met kickboksfenomeen Badr Hari, en echtgenoot Ruud kwam erachter. Daar ging enig speurwerk aan vooraf. Opgesteld achter een vuilcontainer op de nationale luchthaven ontdekte hij dat Estelle - in haar eentje overigens - terugkeerde van een vlucht uit Marrakesj. Terwijl ze had gezegd dat ze met haar visagist Leco van Zadelhoff op Ibiza zat. Dit gegeven, gecombineerd met belastende geluidsopnamen die Ruud in hun Amsterdamse stadsvilla had gemaakt, bezegelde het lot van hun glamourhuwelijk.

Ruud (49) vertelde zijn ontluisterende verhaal aan Story. Dat had hij liever niet gedaan, vanwege de kinderen Joelle en Maxim. Maar hij kon niet anders, na de ontboezemingen van Estelle (33) in de Telegraaf, een week eerder: "Ruud had natuurlijk affaires. Altijd al. En natuurlijk wist ik daarvan. Als vrouw voel je veel, hè? Badr heeft me niet afgepakt, Ruud heeft me weggegeven."

Estelle was een gewaarschuwd mens toen ze een relatie kreeg met Ruud. Yvonne de Vries en Cristina Pensa, echtgenotes één en twee, hebben uitgebreid verslag gedaan van Ruuds 'slechte eigenschap'. Maar Estelle was 19 en dacht dat ze hem kon veranderen. "Ik geloofde dat hij na die mislukkingen wel uitgeraasd zou zijn." Een paar jaar meende ze succes te hebben. "Maar ik bleef niet blind. En ontdekte steeds meer. Tot ik dacht: In wat voor huwelijk zit ik nu eigenlijk?"

Dat dacht Ruud ook regelmatig. Omdat Estelle als een Rupsje Nooitgenoeg door de PC Hooftstraat struinde, geen interesse had in zijn werk en altijd met vrienden op stap was. Zijn ontrouw moet je, vindt hij, 'in het juiste perspectief zien'.

Estelle ziet vooral een prachtige toekomst met Badr (27). "Hij is iemand met wie ik echt kan praten en die ook echt luistert." Kennissen en wildvreemden waarschuwen voor zijn losse handjes. En wijzen erop dat de kickbokser zijn vorige vriendin Daphne, net bevallen van hun kind, heeft gedumpt. "Maar ik ontdekte de andere kant van Badr", aldus Estelle. "Zelf zegt hij: 'Niemand kent mij.' Maar bij mij is er een beginnetje." Ze heeft er zoveel vertrouwen in dat ze de kinderen al aan hem heeft voorgesteld. En Ruud? Die vindt het nu al prima. De mannen hebben elkaar gebeld. En als echte sporters hun respectievelijke winst en verlies genomen.

En waar is Yolanthe?
Wesley Sneijder werd bij thuiskomst uit Polen liefdevol opgevangen door zijn Yolanthe. Die is weer terug uit de VS, waar ze heftig aan haar carrière werkt. Een rol als Bondgirl wist ze niet te bemachtigen, maar ze speelt wel het vriendinnetje van acteur Mark Wahlberg in de Hollywoodfilm 'Pain and Gain'. "Bij Wesley kun je het meteen zien als hij geëmotioneerd is", vertelt ze. En dat was hij, na het mislukte EK-avontuur. "Als hij een potje kaarten van mij verliest, is hij daar al een uur ziek van. Kun je nagaan." Met familie en vrienden komen ze nu bij op Ibiza. Zij wél.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden