Daxateur

Wat is dit?

'Daxateur ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Trouw zijn hier niet bij betrokken.

Dak APK Service: wat is de status van uw dak of goot?

Het dak van je huis. Veel mensen denken er pas aan als ze last hebben van lekkage. Veel verstandiger is het om problemen voor te zijn. Met de ‘Daxateur’ dienstverlening zorgt Vriedak Dakbedekkingen via de “Dak APK Service” voor een grondige preventieve inspectie van daken en goten. Een prettige gedachte met herfst en winter in aantocht.

Daxateur
null Beeld Daxateur
Beeld Daxateur

Dakbedekkingsbedrijf Dak-team Vriedak BV staat al ruim twintig jaar in de regio bekend als de allround specialist in alles wat met daken en goten te maken heeft. Hoewel de zaken prima gaan, misten de Vriedak-eigenaren Johan Vrieselaar en Arno van der Wal iets in hun dienstverlening: met Daxateur vonden ze de oplossing.

‘Als het om daken gaat reageren mensen vaak reactief”, zegt Johan Vrieselaar. “Ze schakelen pas een dakbedekkingsbedrijf in als er iets mis is gegaan. En dát terwijl je ellende kunt voorkomen met een gedegen keuring en preventief onderhoud. De voorbije jaren zijn we veel achterstallig onderhoud tegengekomen en hebben we problemen met daken gezien die gemakkelijk te voorkomen waren geweest als er goed geïnspecteerd zou zijn. Het wisselvallige weer in Nederland vraagt om een regelmatige check. Het bijzondere is dat veel mensen denken dat dat voor hun dak niet nodig is. Maar ook een dak staat bloot aan de elementen. Zo kan het worden aangetast door UV-straling en zorgen regen en wind voor erosie. Onderhoud is daarom van groot belang. Kleine gebreken kunnen uiteindelijk leiden tot kostbare schade en misschien zelfs tot moeilijkheden met de verzekering.” Want geen onderhoud is voor een verzekerings maatschapij achterstallig onderhoud.

null Beeld Daxateur
Beeld Daxateur

De Dak APK Service werkt laagdrempelig; afhankelijk van de grootte van het pand sluit je met een vanaf prijs van € 89,00 incl. BTW een service abonnement af, dat je te allen tijde kunt opzeggen. Eens per jaar komt een monteur van Daxateur langs die alle de daken en de goten uitgebreid inspecteert. Kleine gebreken worden direct kosteloos behandeld hierdoor word tevens de levensduur van alle daken en goten verlengd, voor grotere gebreken wordt een vrijblijvende offerte opgesteld. Vervolgens krijgt de klant het zogenoemde ‘Daxatie-rapport’ aangeleverd. “Die documentatie is drieledig; je krijgt een statusrapport, een bewijs van onderhoud en het functioneert het bovendien als meerjarenbegroting. Alles gebeurt conform richtlijnen van de NEN-2767 normering. Wij beoordelen de status van het dak hierdoor altijd op een objectieve manier.”

null Beeld Daxateur
Beeld Daxateur

Daxateur heeft ondanks het korte bestaan al veel interesse gewekt. Niet alleen stromen de aanvragen voor de service abonnementen van particulieren en zakelijke klanten binnen, er wordt ook onder meer met een lokale verzekeringsmaatschappij en makelaarskantoor gesproken over een samenwerking. ‘Het preventieve en kostenbesparende karakter van de Dak APK Service die feitelijk ook als “nul meting” gebruikt kan worden spreekt hen aan,dus ze willen graag de samenwerking met ons aangaan.”

Meer weten? Kijk op www.daxateur.nl

De journalisten van Trouw zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden