Dadar isi

Ingrediënten voor vier personen: 6 eieren, 1 dunne prei, 200 gram tahoe, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 rode peper, zout en peper, 2 eetlepels olie en boter.

Voor de saus: 1 rode peper, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, stukje gemberwortel (2 cm), 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 2 deciliter water, 1/2 deciliter blanke azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 theelepel zout, 1/2 eetlepel maïzena, 2 eetlepels olie.

Dadar isi is een Indonesische gevulde omelet die heel goed als lunch kan worden geserveerd. Voor de vulling kunt u natuurlijk naar hartelust variëren, want er zijn ook combinaties mogelijk met bijvoorbeeld gehakt of garnalen.

In dit geval koos ik voor een vegetarische variant (voor zover de eieren onder de noemer vegetarisch vallen) en ook vanwege de kleur voor prei en tahoe. Dadar isi wordt doorgaans geserveerd als een opgerolde pannekoek die daarna in gelijke stukken is verdeeld.

Eerst maken we de saus. Snijd daarvoor de rode peper in de lengte doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Hak de peper daarna in kleine ringetjes. Pel de sjalotjes en de teentjes knoflook en snijd ze zo klein mogelijk. Schil het stukje gemberwortel en hak het fijn. Meng in een kom de tomatenpuree met het water en de azijn. Roeren alles goed door en voeg dan de ketjap manis en het zout toe.

Verhit de olie in een koekepan en fruit hierin de rode peper, sjalotjes, knoflook en gember. Voeg het mengsel van de tomatenpuree toe en laat het tien minuten zachtjes koken. Bind het sausje met een papje van een halve eetlepel maïzena, opgelost in een eetlepel koud water.

Snijd de tahoe in kleine blokjes. Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Pel de sjalotjes en knoflook en hak ze zo fijn mogelijk. Snijd de rode peper in ringetjes. Verhit de olie in een pan en roerbak hierin de tahoe, prei, sjalotjes, knoflook en rode peper. Zet dan het vuur laag.

Kluts de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit wat boter in een koekepan en bak van de geklutste eieren vier dunne omeletten. Doe de omeletten over op een snijplank en verdeel er het mengsel van tahoe en prei over. Rol de omeletten op en snijd ze vervolgens in drie schuine stukken.

Leg de omeletten op een schaal en schenk er wat saus overheen. Serveer de dadar isi met een schaal witte rijst.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden