Curatoren van MC Slotervaart praten verder met één kandidaat

null Beeld ANP
Beeld ANP

De curatoren die zich bezighouden met het bankroete Slotervaartziekenhuis in Amsterdam praten verder met één belangstellende voor overname. Na het weekeinde moet duidelijk worden of dit overleg, met als inzet voortzetting van een deel van de zorg, iets oplevert.

Redactie

Er hebben meerdere partijen interesse voor (onderdelen van) het ziekenhuis. De curatoren geven echter de voorkeur aan een bod van een partij die ‘een substantieel deel’ van de zorg wil voortzetten op de huidige plek.

Slechts een beperkt aantal van de ontvangen biedingen voldoet aan die wens, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. De curatoren hebben alle mogelijkheden en voorwaarden nader bekeken. “Als gevolg van deze analyse en gelet op de uitgebrachte indicatieve biedingen hebben de curatoren besloten om op dit moment met één partij verder in overleg te treden.” De partij in kwestie mag de komende dagen de eigen mogelijkheden voor een doorstart nog eens goed nagaan.

De gemeente Amsterdam heeft het zogeheten recht op eerste koop vastgelegd. Dat wil zeggen dat de gemeente een overname kan voorkomen als dat door een partij gebeurt die de hoofdstad niet zint. Dat zei plaatsvervangend zorgwethouder Marjolein Moorman in de gemeenteraad.

De gemeente heeft weliswaar het recht van eerste koop, maar hoeft daar geen gebruik van te maken. Moorman zei dat ze zo veel mogelijk alle scenario’s wil openlaten. Kopen van het ziekenhuis door de gemeente is volgens haar niet de meest voor de hand liggende oplossing. “Het is een enorm financieel risico. Wat koop je?” Ze erkent dat het Slotervaartziekenhuis een heel belangrijke functie en waarde had voor de buurt. Naar verwachting wordt vandaag bekend of het MC Slotervaart een doorstart kan maken.

Lees ook:

Waarom moet het Slotervaartziekenhuis zo snel dicht?

Verontwaardiging alom over de plotselinge sluiting van het Slotervaartziekenhuis. Waarom moet het zo snel allemaal? ‘Dit heeft niemand gewild.’

Artsen die MC Slotervaart willen overnemen: ‘Ons idealisme wordt afgestraft’

Marcel Soesan is een van de 46 artsen die het MC Slotervaart wil kopen. Het lijkt een stuiptrekking van het rode idealisme, waar het ziekenhuis uit ontstond.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden