CRI-post bij ambassade in Paramaribo bepleit

PARAMARIBO (ANP) - Het is "wenselijk en nuttig" dat er bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo een CRI-post (Centrale recherche- en informatiedienst) wordt gevestigd. Dat vindt de directeur-generaal politie en criminaliteitsbestrijding, Jan Suyver, die zich in Suriname orienteert. Hij zal minister Hirsch Ballin van justitie adviseren een CRI-post in Paramaribo te stationeren om de drugbestrijding beter in kaart te brengen.

Suyver belegde gisteren een persconferentie in aanwezigheid van zijn gastheer, de Surinaamse minister van justitie, Soeshiel Girjasing. Beiden zijn tevreden over de voortgang in de samenwerkingsprojecten op het gebied van wetgeving, politie, rechterlijke macht en gevangeniswezen.

Stationering van een CRI-post moet voortvloeien uit het weer op gang komen van het Rechtshulpverdrag, waarvoor Hirsch Ballin en Girjasing vorige week in Den Haag een protocol ondertekenden. Suyver verwacht veel van dat verdrag bij de criminaliteitsbestrijding, in het bijzonder bij de drugsmokkel.

Het Rechtshulpverdrag moet nog worden geratificeerd door de parlementen van Nederland en Suriname.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden