Corporaties, geen praatjes voor de vaak!

WICHERT VAN DIJK en LEZER TE UTRECHT

We hoorden meer dan vijftig mannen vooral zichzelf vrijpleiten en voorts anderen beschuldigen. Behalve de voormalige bewindsvrouwen Spies, Dekker en Vogelaar acteerden er slechts drie dames in de enquête woningcorporaties: mevrouw Bertram, voormalig directeur-generaal Wonen bij Vrom, mevrouw Braal van het Centraal Fonds Volkshuisvesting en mevrouw Hoenderbos, oud-lid RvC van Rochdale.

Carla van de Wiel, algemeen directeur van woningbouwcoöperatie Vidomes, betoogt in Trouw (Opinie, 14 juli) dat de kritiek op de fraude en zelfverrijking een uitgelezen kans is om schoon schip te maken in de sector. Jammer dat zij voortdurend over wij spreekt in plaats van over zij. Hiermee schaart zij de goeden onder de kwaden. Maar misschien is het ook wel zelfbescherming: Van de Wiel heeft immers geen hekel aan veel geld, maar enkel aan groot geld. Van de Wiel droomt nu van 'stevige tegenkrachten' die de sector tot dusverre miste en van de ultieme kans om de legitimiteit van coöperaties te bewijzen. Die legitimiteit hebben haar voorgangers met noeste arbeid verworven en heeft zij, met haar kornuiten, gesteund door een luie en in marktwerking gelovende overheid, in krap twee decennia verkwanseld.

Droom verder of ga u schamen! Doe dat laatste met echte transparantie en echte verantwoording in plaats van met het opinieartikel dat inhoudelijk niets toevoegt aan wat we allang weten.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden