Consumenten ergeren zich wild aan de Postcode Loterij

De Postcode Loterij krijgt een zware onvoldoende als het gaat om het contact met de klant. De goede-doeleninstelling scoort op dit gebied met een rapportcijfer 3,7; het laagst van alle Nederlandse bedrijven en instellingen, meldt de organisatie Preferenso.nl. De Postcode Loterij bestookt mensen continu ongevraagd met mailings. Klanten kunnen nauwelijks van de Postcode Loterij afkomen.

De website Preferenso.nl meet aan de hand van reviews op internet hoe bedrijven omgaan met hun klanten. Preferenso concludeert dat bedrijven die jokken en een doofstomme houding aannemen uiteindelijk worden afgestraft door consumenten.

Loze beloften en slechte klantenservice worden als grote ergernissen ervaren. Preferenso stelde een top-5 van ergernissen samen. Niet leveren wat wordt beloofd in reclame of bij het product, is de grootste ergernis van consumenten. Post.NL kreeg hiervoor het rapportcijfer 4,1. Ergernis twee is een slechte of onbereikbare klantenservice. Het telecombedrijf Simpel scoort met zijn service erg slecht: een 4,7.

Op de derde plaats van ergernissen staat het onterecht afboeken van geld. Op vier: agressieve verkoopmethode, waar de Postcodeloterij zich schuldig aan maakt. Op vijf staat het verstrekken van onduidelijke, ondeskundige en onjuiste informatie. Hier krijgt een bedrijf een onbetrouwbaar imago door. Het energiebedrijf Oxxio scoort op dit punt een bedroevende 3,8. Medewerkers van het bedrijf beloven oplossingen na een klacht, maar doen daar niets mee.

De top-5 van bedrijven met het slechtste klantcontact:

BedrijfRapportcijfer

1 Postcode Loterij3,7

2 UWV3,8

3 Atoomstroom 3,8

4 Oxxio 3,8

5 PostNL 4,1

(trouw)

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden