Concentra koopt Limburgse dagbladen

Personeel van de Media Groep Limburg tijdens een demonstratie eerder dit jaar. Beeld anp
Personeel van de Media Groep Limburg tijdens een demonstratie eerder dit jaar.Beeld anp

De Belgische uitgever Concentra neemt de Limburgse kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad over van het Britse Mecom. Dat maakte Concentra vandaag bekend. Eerder was al sprake van een voorlopig akkoord tussen beide partijen.

Met de overname is volgens Concentra-topman Marc Vangeel een bedrag tussen de 40 miljoen en 46 miljoen euro gemoeid. Hij wil geen precieze prijs noemen.

Concentra brengt de titels onder in het nieuw opgerichte Concentra Media Nederland. De Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) krijgt een minderheidsbelang in die onderneming.

Personeel verhuist mee
Het personeel van de kranten gaat op 1 oktober in zijn geheel mee naar de nieuwe eigenaar. Concentra stopt volgend jaar wel met de bijbehorende drukkerij in Heerlen. Daardoor komen 30 banen te vervallen. De Limburgse dagbladen zullen vanaf volgend jaar deels in België ter perse gaan.

Concentra is in België onder meer uitgever van Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en de Belgische Metro. Het is in Nederland al eigenaar van de regionale omroep TV Limburg en van A&C Media, een uitgever van huis-aan-huisbladen. Als aandeelhouder van krantenconcern Mediahuis is Concentra ook nauw betrokken bij de onderhandelingen rond de overname van NRC Media.

Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad tellen samen ongeveer 140.000 abonnees.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden