Commissie onderzoekt rol van school bij dood Fleur Bloemen

ELLIS ELLENBROEK

Een commissie van deskundigen gaat het verband onderzoeken tussen de dood van Fleur Bloemen uit Staphorst en de positie van het meisje op haar school. Het college van bestuur van AOC Terra in Meppel, waar Fleur naartoe ging, heeft een commissie benoemd die moet uitmaken of de school de zelfmoord van de leerlinge had kunnen voorkomen.

De commissie staat onder leiding van de Groningse hoogleraar sociologie René Veenstra, die autoriteit is op het gebied van pesten en antipestprotocollen. Hij laat zich bijstaan door onder meer hoogleraar pedagogiek Tom van Yperen, specialist op het gebied van jeugdbeleid en jeugdzorg, en jeugdpsychiater Peter Dijkshoorn, deskundig in suïcidezorg.

De vijftienjarige Fleur Bloemen uit Staphorst maakte afgelopen december een eind aan haar leven door voor een trein te stappen. Er zijn aantekeningen gevonden dat zij op het AOC Terra in Meppel zo gepest werd dat ze niet verder wilde leven. Een conclusie die de school, in afwachting van het onderzoek, niet heeft bevestigd. De commissie richt zich uitsluitend op de rol van school. Wel worden vragen van de ouders van Fleur in het traject betrokken.

"We willen de school helpen dit goed af te sluiten", aldus commissievoorzitter René Veenstra, die voor de zomer het onderzoek wil hebben afgerond. Hij hoopt dat het onderzoek middelbare scholen kan helpen pesten aan te pakken.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden