Commisie buigt zich over conflict Ajax

De ledenraad van Ajax heeft een commissie in het leven geroepen die het spanningsveld tussen de clubleiding en Johan Cruijff en zijn volgelingen gaat onderzoeken. Rob Been (voorzitter ledenraad), Cees van Oevelen (lid ledenraad) en ereleden Arie van Os en Hennie Henrichs praten binnenkort met belanghebbenden over de machtsstrijd bij de huidige nummer drie van de eredivisie. Het viertal zal de ledenraad over de inhoud van de gesprekken rapporteren. Mede aan de hand van die informatie wordt er waarschijnlijk een benoemingscommissie in het leven geroepen die geschikte kandidaten zoekt voor een nieuw te formeren bestuur en raad van commissarissen.

Ajax moet op zoek naar een nieuwe bestuur en raad van commissarissen omdat voorzitter Uri Coronel, Joop Krant, Cor van Eijden, Frank Eijken en Jan Haars afgelopen woensdag hun vertrek aankondigden.

Cruijff betreurt dat zijn plan vertraging oploopt. "Eigenlijk hebben we geen tijd te verliezen. De bedoeling was dat we alles voor 1 april hadden geregeld zodat we op tijd klaar zouden zijn voor het nieuwe seizoen."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden