Columniste Elma Drayer stopt bij Trouw

null Beeld Maartje Geels
Beeld Maartje Geels

Elma Drayer stop met het schrijven van columns voor Trouw. Ze maakte haar vertrek vanochtend via een interview in de Volkskrant bekend.

Redactie

Volgens Drayer heeft haar vertrek te maken met het onderzoek naar voormalig Trouw-journalist Perdiep Ramesar, die op grote schaal bronnen vervalst bleek te hebben, en onlangs ontslagen werd. Afgelopen weekend verscheen het rapport van een onafhankelijke onderzoekscommissie over de zaak. Drayer vindt nu dat de top van de krant 'consequenties moet trekken' uit de zaak.

Trouw-hoofdredacteur Cees van der Laan betreurt het vertrek van Drayer. "Het onderzoeksrapport van de commissie ligt er net, en daar moeten we de komende tijd met elkaar over in gesprek. Er komt een plan van aanpak om de aanbevelingen van de commissie uit te voeren, zoals een betere controle op bronnen. Ik vind het jammer dat zij niet gewacht heeft op de uitkomst daarvan. Ze was een toonaangevende columnist voor ons. Jammer dat ze vertrekt."

Ook de redactieraad van Trouw vindt het jammer dat columniste Elma Drayer vertrekt bij de krant. Elma was een polemiste van formaat die veel betekende voor de krant en haar lezers, aldus Jeroen den Blijker, voorzitter van de redactieraad. "Het voelt als een extra gemis dat Elma een gesprek met de hoofdredactie niet heeft afgewacht voordat ze haar besluit nam, noch de interne discussie over de aanbevelingen van de Commissie brongebruik Trouw."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden