COLLEGA,

De controle op rust en orde is thans volledig gegarandeerd in het gehele gebied onder die merkwaardige en onzichtbare grens waar wij gisteravond aan de openbare weg ineens een stuk stiller waren. Ik was overigens samen met ons Cora zaterdag boodschappen gaan doen aan de Nederlandse kant en dat is dan toch heel vreemd dat ze je bij de fietsenmaker, de slachter en het tuincentrum overal een prettige wedstrijd toewensen. Een goed weekeinde, vooruit, dat lijkt mij een geslaagde heilwens op de zaterdag, maar een prettige wedstrijd? Ik heb dat bij ons op Zichem-Zussen-Bolder nog nooit meegemaakt. Zelfs nu wij bij Euro 2000 toch de grootste veiligheidscampagne uit de geschiedenis van het koninkrijk beleven, en iedereen bekend is met mijn vooraanstaande rol daarin, is er geen bakker geweest die zei: 'En dat ge er maar stevig op mag kloppen, Sjarel'.

Maar ja, het zal allemaal wel typisch Hollands zijn. Gisteren zag ik op de televisie dat de fans van uw nationale elftal zelfs met sinaasappelhoeden en wortelpruiken naar het stadion gaan, veel zotter kan dat toch niet worden. Ik zie geen enkele Belg die zijn bovenkamer een beetje aan kant heeft naar de voetbal gaan met aan zijn pet hangende een rol drop, een citroen en een rode paprika opdat onze nationale vlag toch maar uitgebeeld kan worden, waardoor die mannen van ons dan beter zouden gaan voetballen. Maar ook zonder zo'n uitdossing betwijfel ik dat onderhand, dat van dat beter gaan voetballen.

Overigens nog aan een interventie ontsnapt. Ik was vrijdag met ons Cora naar de bingo van harmonie Sint Job gegaan, alwaar de telefoontjes niet aan mochten, dus ik heb de oproep gemist waarin ik als reserve blauwhelm werd gezonden naar Edegem, waar zich het trainingskamp van de Joegoslaaf bevond. Daar was groot alarm gegeven toen men op zeker moment een aantal gewapende mannen ten aanval had zien trekken. Na de bingo werd ik verwittigd dat het alarm was ingetrokken. Paniek alom, maar het bleken uiteindelijk onbekende paintballers te zijn geweest. Het zal mij niet verbazen als ze met oranje hebben gespoten. Maar die tip kon ik toen niet meer geven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden